Vælg en side

Ligesom Mærsk og Emma Mc-Kinney Møller mødte hinanden på Øregård Gymnasium, har den lokale forretningskvinde Charlotte Bonnén også mødt sit livs kærlighed dér.

Når Charlotte Bonnén har sat mor-mors tallerkner, farmors sølvtøj og oldeforældrenes krystalglas på det smukt pyntede julebord, og hun sætter sig ned, er det stadig Eriks brune øjne, hun kigger ind i.

Erik bager julekagerne og laver julemaden, siger Charlotte Bonnén, der har indvilliget i at fortælle, hvordan hun for 36 år siden blev forelsket i ”Mr. Perfect” og stadig er sammen med ham.

Selvom vi er meget forskellige, har vi altid været fuldstændig enige om, at har man sagt ja til hinanden, så er det for livet.

Se film fra photo shoot med Charlotte Bonnén

Ramt af lynet

Vi spoler tiden tilbage til sommeren 1982:

Jeg husker det tydeligt. Det havde været en fantastisk sommer, og sammen med veninderne tog jeg ind på Gråbrødre Torv, og dér var han så – my man! Jeg fik at vide, at han gik på Øregård, hvor jeg selv skulle starte på sproglig linie kort tid efter.

Allerede første dag på Øregård var den 17-årige Charlottenlund-pige et samtaleemne hos den mate-matiske 3.g’er Erik Bomberg og en kammerat.

Traditionen tro stod alle 1. g’erne på balkonen og så ned i aulaen på dem, der gik der. Jeg spejdede jo efter Erik, der senere fortalte mig, at han stod dernede og væddede med en kammerat om, hvem der kunne score mig først.

Emma & Mærsk

I forbindelse med Øregårds 100-års jubilæum donerede A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal en ny hovedtrappe og senere en renovering af skolens udearealer. De lærte hinanden at kende i fjerde mellem på Øregård
i 1929. Gift 1940 i Taarbæk Kirke.

Gentoftedrengen

Et væddemål der allerede til 1.g-festen var tabt.

Der stod han igen: Mr. Perfect i sine lyse bukser, Docksides, hvid Lacoste-bluse, Pringle-trøje og charmeklud og sit mørkebrune, halvlange hår – indbegrebet af en rigtig Gentofte-dreng. Vi talte hele aftenen, og da han fulgte mig hjem, gav han mig galant sin ruskindsjakke.

Jakken glemte Erik de kommende uger, så han altid havde et påskud til at besøge Charlotte på Wernersvej.

Der var ikke noget med at overnatte hos hinanden, for det måtte jeg ikke, før jeg blev 18 år.

Men Erik holdt stand. Også selv om Charlottes familiehund flere gange afslørede ham, når han sneg sig ud fra hendes værelse om aftenen. De holdt også et par pauser undervejs, men det var hele tiden ”Charlotte og Erik”.

De unge familie-år

I årene efter gymnasiet stod den på uddannelse, bryllup og familieforøgelse. Bl.a. boede parret en årrække i Jylland som led i Eriks militæruddannelse som pilot. Et liv der ikke kun har været let, og slet ikke da Charlotte og Erik flyttede tilbage til København igen, og samtidigt skulle føde ’lillesøster’ alt for tidligt i uge 25, fordi hun havde en slem rygmarvsbrok.

Vi havde fået lov til at afbryde graviditeten af Etisk Samråd, fordi vores lille pige enten ville dø under fødslen eller leve i 2-3 måneder som grøntsag. Dét ville vi ikke byde hende eller vores øvrige børn. Det helt groteske var, at den sygeplejerske der var sat til at hjælpe under fødslen, var stærkt kristen og nægtede. Men Erik var der, og hjalp mig hele vejen igennem den meget voldsomme oplevelse det er at føde et barn, man ikke skal beholde.

Passion for parfumerier

Charlotte lægger ikke skjul på, at ’de har lidt i rygsækken’, som hun siger, og fortæller også, at deres yngste søn Christian er autist. Men Charlotte og Erik har klaret det hele i fællesskab, også selvom de begge har haft krævende fuldtidsjobs. Charlotte var på et tidspunkt chef for otte forskellige butikker i Lufthavnen og senere for Debenhams i Fields.

Det blev alt for meget. Jeg tror på, at man altid kan få et nyt arbejde, men man kan ikke få en ny familie, så jeg kastede håndklædet i ringen og blev selvstændig.

Charlotte startede med Parfumeri Brohave på Amagerbrogade – Danmarks ældste parfumeri. Udvidede med tøjbutikker og endnu et parfumeri i Amagercenteret, for senere at satse på ét parfumeri. Først på Rådhusvej og så det nuværende på Jægersborg Allé, hvor Charlottes internationale og klassiske tilgang til parfumeri – et væld af mærker og bijouteri kombineret med skønhedsbehandlinger – henrykker rigtig mange.

Forskellighed er en styrke

Men hvordan holder man sammen i alle disse år? For Charlotte er svaret indlysende: En fælles kerne og respekt for en indbyrdes forskellighed.

Erik er et ordensmenneske og jeg et rodehoved.

Omsat til praksis betyder det bl.a., at parret vasker hvert sit tøj. Hvad angår rodet, må Charlotte rode lige så tosset hun vil – på sit eget værelse.

Vi respekterer hinandens grænser, og overholder de aftaler vi indgår, for så undgår man en masse dumme konflikter. Hvilket jo også giver plads til alt det, man som par er gode til:

Vi har altid gang i en samtale. Om hverdagen, drømme for fremtiden eller om, hvordan vores nye sommerhus skal se ud.

Efter børnene flyttede hjemmefra, skulle der ske noget nyt. Først solgte de deres store Dragør-villa og flyttede ind i lejligheden ovenpå parfumeriet, så købte de et sommerhus tæt på Kattegat.

Det er virkelig sundt og givende for os at være sammen om det og gøre sommerhuset fint og lækkert. Det skal bare være spitze!

Charlotte & Erik

Charlotte Bonnén, 53, og Erik Bomberg, 54. Har været par siden gymnasietiden på Øregård Gymnasium og gift i 28 år. Sammen har de tre voksne sønner Frederik, 27, Peter, 25 og Christian, 21. Erik er pilot og Charlotte er kosmetolog og indehaver af Parfumeri Charlotte Bonnén på Jægersborg Allé. Begge kommer fra Charlottenlund, hvor de i dag også bor sammen med hunden Sisse.


error: Indhold er beskyttet.
X