Vælg en side

Brownie og jordbær

 

Tilberedning

1. Tænd ovnen på 170 grader, fór en bradepande på 15 cm x 20 cm med bagepapir.
2. Smelt smørret, stil det til side.
3. Pisk æg og sukker sammen, og rør smør og vaniljekorn i.
4. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, og vend det i æggemassen.
5. Hak chokoladen let groft og vend den i dejen.
6. Hæld dejen i formen og bag kagen i en 180 grader varm ovn i 20 min.
7. Chokoladetrøffelcreme: Pisk smør, flormelis og mascarpone sammen. Hak chokoladen og smelt den over et vandbad, vend den flydende chokolade i massen. Kom i en sprøjtepose og stil i køleskabet i 1 time så den sætter sig.
8. Del kagen i 24 stykker.
Tryk lidt trøffelmasse ud på hvert stykke.
Skyl og del jordbær på langs og læg et på hver stykke kage.

Antal: 24
Tid: 15 minutter
Hviletid: 1 time
Ovntid: 20 min
Tips: Du kan tilberede chokoladetrøffelcremen flere
dage før, og den kan nemt holde
sig 2 uger i køleskabet.

Brownie
130 g smeltet smør
2 æg
250 g sukker
Kornene fra ½ vaniljestang
100 g hvedemel
40 g god kakao
½ tsk. bagepulver
100 g mørk chokolade groft hakket

Chokoladetrøffelcreme
50 g blødt smør
150 g flormelis
100 g mascarpone
100 g mælkechokolade

Pynt
12 flotte jordbær

camilla Lawes

Camilla Zarah Lawes

Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer.
Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt.
Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.

Nem tærte med sommerbær og is

Nem tærte med sommerbær og is

Denne tærte er utrolig let at tilberede, da bunden ikke skal bages først. Brug lige de sommerbær, du har lyst til. Server tærten lun med creme fraiche, flødeskum eller som mig - med en god vaniljeis. BUND:150 g koldt smør200 g hvedemel1/2 dl flormelis 1 æg1/2 spsk....

læs mere
Æblekage med tranebær & stjerneanis

Æblekage med tranebær & stjerneanis

Der er intet bedre end duften af nybagt kage. Sæt kagen i ovnen lige før dine gæster kommer og servér den lun med kold vaniljeskyr. Du skal bruge: 3 æg, 50 g tranebær, 140 g rørsukker, 140 g smeltet smør, 150 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, 4 æbler, 1 spsk. kanel, 2 tsk. knust stjerneanis, 6 spsk. rørsukker, Smør til formen. Vaniljeskyr: Pisk æg med sukker. Tilsæt smør, hvedemel og bagepulver. Skyl æblerne, skær 1 af æblerne i fine terninger, og de andre i tynde både. Vend æbleterninger og tranebær i dejen, og kom den i en smurt springform på 20 cm. Læg æblebådene i cirkler oven på dejen. Bland kanel, stjerneanis og rørsukker sammen og drys over kagen. Bag kagen i 35 min ved 180 grader, servér gerne lun med kold vaniljeskyr.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.