Vidste du, at der i designmuseet i Bredgade, hvor kok Brian Mondrup har sin roste cafe og restaurant Format, sker noget helt ekstremt lækkert og vanedannende?
Du behøver ikke indløse billet til 700 års dansk designhistorie for at opleve en af byens måske bedst bevarede hemmeligheder i hovedstadens nok flotteste gård: Café Format i Design-museum Danmark. En madanmelder ’har flippet over den glade gris og kagerne’, og hos Gastro mener man, at ’Brian Mondrup har fat i den lange ende’. Det er nemlig kok Brian Mondrup, som mest er kendt for sin gastronomiske frokostordning Mondrups Køkken, som sætter barren med sin Café Format i designmuseet.
Mateusz Ulman laver de vildste kager
Café Format har åbent tirsdag til søndag, og om torsdagen også til aftenservering. Du behøver ikke være museumsgæst for at spise. Enkelhed, ærlighed og godt håndværk driver værket. Friske råvarer fra lokale leverandører skabt med masser af smag, serveret, så man bliver helt glad i låget. Med sig på holdet har Brian Mondrup Mateusz Ulman. Er du kage- og kaffeconnaisseur, ved du, hvad vi taler om. På sin egen og Formats Instagram-profil er det svært ikke at blive utrolig kagesyg, når man ser Mateuszs søde og sprøde frembringelser, som må betegnes i kategorien ‘tårnhøjt niveau’.
Ny café åbner til foråret
Det er faktisk lidt af et scoop, Brian Mondrup har gjort med Mateusz Ulman. Den 26-årige polske kok har udvidet sit fag hos det toneangivende konditori Andersen & Maillard og har styret Amar Bakery, som især er kendt for deres populære croissanter. Nu tryller Matheusz i køkkenet hos Café Format, og det kommer han også til, når Brian slår dørene op for, hvad han kalder «Den lille café». Endnu en café i den smukke museumsgård med Matheuszs kager og luksuskaffe. Enten til at sætte sig indenfor, eller endnu mere oplagt, i den smukke brostensbelagte gård under de store træer, mens solen skinner. Men si’ det ikke til nogen!
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Bestil nu julefrokost 2024
Julen er hjerternes fest! Kom og hold din jul med os.
Vi fejrer julen med klassisk dansk julemenu.
Michelin-magien begynder på terrassen
Med millionombygning og ny investor jagter The Samuel Michelin-stjerne nummer to. NORDs redaktør har besøgt nyåbnede The Samuel, som har en af de dybeste vinkældre og en stjernemenu lige til at plukke fra.
Hold din fest ved vandet i Hellerup Sejlklub
Sæsonen er på vej og I Restaurant Hellerup Sejlklub er vi ved at gøre klar til en god sommer på terrassen – men husk, at vi har åbent året rundt, til både frokost og aften.