Denne tærte er utrolig let at tilberede, da bunden ikke skal bages først.
Brug lige de sommerbær, du har lyst til. Server tærten lun med creme fraiche, flødeskum eller som mig – med en god vaniljeis.
BUND:
150 g koldt smør
200 g hvedemel
1/2 dl flormelis
1 æg
1/2 spsk. koldt vand
FYLD:
3 æg
3 dl. græsk yoghurt
2 dl sukker
100 g marcipan I små stykker
125 g hindbær
30 g mandler, hakkede
Skær smør i små terninger og gnid sammen med mel og flormelis. Tilsæt æg og vand og saml dejen. Pak dejen i film og stil i køleskabet i 30 minutter. Rul dejen ud og fordel i en smurt form 15 cm x 30 cm eller en rund på 22 cm i diameteren. Pisk ingredienserne til fyldet sammen og hæld over bunden. Fordel bær og mandelmassen på fyldet. Bag tærten i 40 minutter ved 185 grader.
Opskrift: Tarte tatin med ananas
Min absolutte favoritdessert, her er det en variation med ananas. Nyd den lun som den er, eller med flødeskum eller vaniljeis.
Opskrift: Brownie og jordbær
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.
Hindbærmuffin
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.