Mættende salat med nærende ingredienser som du finder i dit lokale supermarked.
Ingredienser Til 4 personer
Salat
- 300 g perlebyg, hvedekerner eller boghvedekerner
500 g søde kartofler eller butternut squash
Tørret timian
300 g grønkål
2 avocado (1/2 per person)
Olivenolie
Dressing
- 100 g afskallede hampefrø
2 dl vand
1 lille fed hvidløg
1 tsk tørret dild
Friskkværnet peber
Havsalt
Fremgangsmåde
1. Skyl og kog perlebyg, eller hvad du nu vælger at bruge, efter pakkens anvisning.
2. Skyl de søde kartofler og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver (gælder også butternut squash). Læg dem på en bage-plade beklædt med bagepapir og pensl eller spray med lidt olivenolie, drys med timian og evt. lidt salt. Bages ved 200o varmluft i ca. 20 min. til du let kan stikke en gaffel igennem.
3. Skyl grønkål og skær stænglerne fra. Skær grønkålen i grove stykker. Svits grønkål let på pande med lidt olie, så det bare lige hurtigt bliver tilberedt, men stadig er sprødt.
4. Lav dressing: Hæld hampefrø, vand, hvidløg og dild i en blender. Blend dressingen godt igennem. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra dild. Hvis du laver dressingen i god tid og lader trække i køleskabet, smager den af endnu mere.
5. Anret din bowl som vist på billedet med de kogte perlebyg, let stegt grønkål, skær de søde kartofler i tern og skær de to avocadoer ud i tern. Top med den skønne hampedressing.
Salaten kan både spises kold og varm.
Foto af Columbus Leth
Johanne Mosgaard
Johanne er grøntsagsnørd med passion for det plantebaserede køkken. Forfatter til kogebøgerne ’Grønskolling’ og ’Vegansk – Livin’ la vida vegan’. Til daglig driver hun madbloggen ’Englerod’, hvor hun deler sunde og plantebaserede opskrifter, der er for alle der elsker grøntsager. Hvad end du er veganer, vegetar eller kødspiser, så er der inspiration og hente.
Følg Johannes arbejde på både Facebook og Instagram @Englerod.
Se mere på englerod.dk
Besøg NORD’s Sundhedsbutikker her:
Veganske Hverdagsretter – Kålsalat med cremet dressing, æble og karamelliserede mandler
Det er kålsæson – også i dit lokale supermarked. Denne salat kan både spises i løbet af efteråret og vinteren men er bestemt også oplagt som tilbehør til julemaden.
Johanne Mosgaard – Buddha Bowl med barbecue kikærter og stegt broccoli
Skøn og velsmagende Buddha Bowl med skønne og mættende ingredienser. En Buddha Bowl er en skøn måde at spise salater på. Jeg elsker en blanding af rå og tilberedte ingredienser.
Johanne Mosgaard – Lækre og nemme wraps
Wraps er gode i madpakken, da de gør det nemt at samle en masse grønt på en velsmagende måde. Brug fx de store tortillaer, der kan købes i supermarkederne, og fyld dem med masser af grønt, hummus eller denne skønne kikærtesalat.