Vælg en side

55° 42′ 24.3″N og 12° 33′ 58.6″E


De offentligt tilgængelige bunkers var beskyttelsesrum under krigen.

Under jorden i de gamle bunkers – som kun har en adresse angivet ved bredde- og længdegrad – bliver der både spillet musik, opbevaret vin og holdt kulturelle arrangementer. Reklamebureauet Boye & Spellerberg fik også lyst til at være med.

Det er ikke hver dag, man står med et glas champagne i et iglo-lignende rum under jorden. Men at have den mulighed til fx kundearrangementer tænkte reklamebureauet Boye & Spellerberg kunne være sjovt. For flere år siden blev de skrevet på venteliste, og nu har de deres eget bunkerrum.
– Det er en utraditionel måde at mødes til et lille uformelt kundearrangement. Og sjovt, at vi ikke en gang har en adresse, men bare koordinater – meget militært, siger Peter Boye.

Bygget under krigen

I de sidste år af 2. verdenskrig blev der bygget flere tusinde offentligt tilgængelige beskyttelsesrum i hele Danmark og igen i starten af 50’erne pga. den kolde krig. I de senere år er man begyndt at udnytte dem til forskellige formål. I Gentofte blev de under­jordiske rum i Bernstorffsparken fx forvandlet til Musik­bunkeren for syv år siden.

Mange formål

I København er der godt 350 bunkers rundt omkring. Hver enkelt består af flere rum. Ikke alle er egnet til brug, men godt 150 af dem er i dag i brug til fx øvelokaler, kulturelle aktiviteter, opbevaring af vin eller dyre cykler. Det er i dag Københavns Brand­væsen, som står for driften af de såkaldte beton­dækningsgrave.

 


Gæsterne er altid lidt spændte på, hvad der gemmer sig bag døren, ifølge Peter Boye.

Mark Zuckerberg fra Facebook: Mark siger META

Mark Zuckerberg fra Facebook: Mark siger META

Mark Zuckerberg er stifter af Facebook. Han er ubetinget en af verdens mest betydningsfulde ledere og iværksættere. Derfor er det også værd at lytte til, når Mark pludselig begynder at bruge et nyt ord rigtig meget. Mark siger meta! Men hvad betyder det egentlig, når lederen af Facebook bruger det ord.

læs mere
Louise Holm: Fra Løvens Hule til millionsucces

Louise Holm: Fra Løvens Hule til millionsucces

Louise Holm er en gudsbenådet fighter. Gennem hårdt arbejde, opfindsomhed og en pæn portion ’ben i næsen’ har hun opbygget en unik forretning inden for indretning af boliger og virksomheder. Hendes ledelsesfilosofi er at gå forrest med det gode eksempel.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X