Vælg en side

Da Pernille Vermund blev spurgt om hun ville stille sig i spidsen for det nydannede parti, Nye Borgerlige havde hun en betingelse: Jeg insisterer på at være mig selv.

Den insisteren har Pernille holdt fast i. Det er derfor naturligt, at der både er politiske budskaber og helt almindelige familiebilleder på Pernille Vermunds Facebook-profil.
– Jeg bryder mig ikke om forstillelse eller om at skulle lave om på sig selv, bare fordi man er blevet politiker. Det er klart, at nogle gange kniber jeg mig selv i armen over al den opmærksomhed og den succes, vi har haft som parti. Men i bund og grund er jeg jo stadig Pernille fra Snekkersten; mor, arkitekt, glad haveejer, og jeg har en helt almindeligt dagligdag med mine 3 børn. Christiansborg derimod kan være lidt af et cirkus, men måske er der netop brug for almindelige mennesker, som har haft en karriere og et liv uden for politik, understreger Pernille.

Modstræbende frontfigur

Det var bestemt ikke med Pernilles gode vilje, at hun pludselig skulle være frontfigur for et nyt politisk parti. En mislykket Tinder date førte til, at Pernille pludselig sad med et godt glas rødvin i sofaen hos de to venner Svend Pedersen og Peter Seier Christensen.
Deres agenda var at starte et nyt parti, og efterhånden som aftenen gik, fik de tre talt sig varme på ideen, men da de skulle finde en frontfigur, så var det bestemt ikke Pernilles idé, at det skulle være hende.
– Jeg synes på ingen måde, at det lå i kortene, at det skulle være mig. Men de var meget insisterende, og til sidst fik deres stædighed, og måske et par glas rødvin, mig overtalt. Vi blev også enige om, at det værste der kunne ske var, at vi blev til grin, smiler Pernille.

Den der ler sidst …

Men partiet og Pernille endte med alt andet end at blive til grin. Efter en hård kamp med personlige og økonomiske ofre lykkedes det at komme i folketinget, og Pernille, der har en baggrund som arkitekt og tegnestueleder, har vist naturlige lederegenskaber.
– For mig handler ledelse i høj grad om at respektere, at man er omgivet af specialister, som er dygtigere end en selv, og at selvbestemmelse og decentralisering er vigtige elementer for trivsel. Desuden tror jeg på, at politisk ledelse også handler om at turde at være sig selv. Jeg er nok ikke den typiske politiker, der holder alle følelser for mig selv. Jeg mener netop, at fejlen ved moderne politik er, at der er blevet alt for meget levebrødspolitik og alt for lidt hjerteblod. Politik er netop følelse, passion for det bedre, og troen på at skabe et bedre samfund, understreger Pernille Vermund.

Ledelse og sparring i privaten

Pernille har også fået en stærk sparringspartner i privaten, da hun efter succesen med Nye Borgerlige blev kæreste og siden gift med bestsellerforfatter og finansmand Lars Tvede.
– Lars er en inspiration i forhold til viden og sparring omkring samfundsforhold og økonomisk politik. Vores forhold startede med at jeg læste en af Lars’ bøger og derefter blev så nysgerrig, at jeg måtte ned og besøge ham i Schweiz. Siden udviklede tingene sig noget mere romantisk end økonomiske teorier, slutter Pernille, der har flottere meningsmålinger end nogensinde og et parti, der stormer frem med over 11.000 medlemmer.

 
Pernille Vermund Tvede
  • Formand for Nye Borgerlige
  • Alder: 44 år
  • Mor til 3 drenge
  • Arkitekt, politiker
  • Bopæl: Snekkersten

error: Indhold er beskyttet.