Vælg en side

© Foto NORD Magasinet

Signe Wenneberg kommer gående hurtigt mod sin opgang til andelslejligheden på Strandvejen i Hellerup med Jack Russell terrieren Emil ved sin side. I den ene hånd har hun hundesnor, i den anden flere poser med indkøb, samt en stor buket blomster oppe fra sommerhuset i Tisvilde, hvor hun tilbringer halvdelen af sin tid, og som mange af hendes blogindlæg mm. handler om. Hun har sagt ja til at møde NORD til en lille snak om, hvordan hun lever med økologi i sin hverdag.

De små ting
For det betyder faktisk noget, at vi hver især tænker i økologi, bæredygtighed, og hvad vi kan gøre i det små for at gøre verden til et bedre sted, mener Signe Wenneberg. Hun har i årevis skrevet om at leve en mere grøn hverdag, om havebrug, madspild, dyrevelfærd osv. I dag sammenfatter hun emnerne i det, hun kalder hverdagsaktivisme.


© Foto NORD Magasinet

Ikke fundamentalist
– Vi lever så vidt muligt økologisk herhjemme, men jeg er ikke fundamentalistisk. Det er faktisk i mange tilfælde vigtigere for mig at bruge lokale råvarer. Men jeg har da lige stået i supermarkedet og valgt den økologiske broccoli, fordi der er sprøjterester i den konventionelle, siger hun, mens hun stiller sine ting på plads i det hyggelige østvendte køkken.

I hendes husholdning spiser de også brød, stivelse og kød. Hun drikker vin hver weekend og elsker en gin og tonic, understreger hun.


© Foto NORD Magasinet

Sund fornuft
Øko kommer af det græske ord for hus eller husholdning. – Økologi handler egentlig om at holde hus med sund fornuft – også set som hele jordkloden, forklarer Signe Wenneberg. Ind til for et år siden var hun medlem af Etisk Råd.

– Jeg plejede at sige, at hvis man vil tænke etisk for at få et bæredygtig forbrug, skal man tænke syv generationer frem i alle små ting – for vi kender ikke konsekvenserne af det, vi gør. Ville det fx blive et problem, hvis alle jordens folk drak vand af plasticflasker? Hvis man kan svare ja, skal vi hver især lade være.


© Foto NORD Magasinet

Hverdagsøkologi
Signe Wenneberg lever så vidt muligt økologisk, men hun vil ikke være fundamentalistisk og er tilhænger af at tage det afslappet. Hun er dog ikke i tvivl om hvilke to områder man først og fremmest bør vælge økologisk:

Kød, æg og kylling – fordi der er ekstremt stor forskel på, hvordan dyrene bliver behandlet i konventionelle – og økologiske landbrug.

Grøntsager og korn – især de ti populære fødevarer, som 75% af de giftrester, vi har i kroppen, kommer fra: agurker, æbler, vindruer, pærer, salat, jordbær, kartofler, tomater, hvedemel og rødvin.

Følg bloggen signewenneberg.dk

– og se daglig visuel formidling her: instagram.com/signewenneberg


error: Indhold er beskyttet.