Siden 2009 har danske familien Borcher dyrket druer og produceret vine i verdensklasse i bjergene nord for San Francisco. Fra september 2022 kan de gode dråber også opleves på Jægersborg Allé.
I 2007 besluttede familien Borcher at forfølge deres drøm. Ambitionen var at avle druer af højeste kvalitet og producere verdensklasse Cabernet Sauvignon og Pinot Noir vine. To år senere gik drømmen i opfyldelse for familien, der helt fra starten har dyrket og avlet druerne økologisk og i tråd med bæredygtige principper.
Borcher-familiens yndlingsdruer er Cabernet Sauvignon og Pinot Noir.
– Efter nogle års søgen fandt vi selv et stykke jord med de helt perfekte betingelser i det lille vindistrikt Moon Mountain, der ligger på en stenet og stejl vestvendt skråning ca. 500 meters højde over Sonoma Valley, fortæller vinavleren Michael Borcher. Her i bjergene mellem Sonama og Napa Valley – Californiens wine country – er forholdene helt ideelle til druedyrkning. Markerne er påvirket af den kølige luft fra Stillehavet, der ruller ind over området om aftenen, så nætterne selv om sommeren ikke er mere end 10-12 grader. Hvor de varme dage sikrer modningen af familiens druer, beskytter de kølige nætter mod nedbrydning af syren i druerne.
Moon Mountain nord for San Francisco har de perfekte betingelser for vinproduktion.
Kompromisløs kvalitet
Druerne og årgangen er selve udgangspunktet for familiens vinproduktion. – Man kan nemlig ikke lave god vin på dårlige druer, lyder det. Afhængigt af vejret høstes som regel henne i oktober.
– Jo mere frihed, man har til at lade druerne hænge, jo større er sandsynligheden for, at man får timet balancen mellem syre og sukker og dermed får en harmonisk og balanceret vin, forklarer Borcher. Ved høsten håndplukker og sorterer de selv alle druer og fermenterer udelukkende den naturligt forekommende gær fra vinmarken. Når vinen er færdigfermenteret, lagres den på franske egetræsfade i en bjerggrotte gravet ud dybt under jorden, hvor temperatur og luftfugtighed er konstant og optimal året rundt.
Vine i verdensklasse på økologiske druer.
Smag passionen – kom med i klubben
Det er målet at etablere langvarige forhold til vinentusiaster, som værdsætter og deler lidenskaben for dyrkningen af druer og kvalitetsvine. Der fremstilles kun meget begrænsede mængder vin, da familien er maniske omkring sikring af kvalitet og integritet i alle led af produktionen. Derfor er det en god idé at skrive sig op på allokeringslisten, hvis man vil have fingre i de gode dråber. Det er gratis og helt uforpligtende. Vinene fra Borcher Family Wines frigives direkte fra vingården to gange om året til medlemmerne til priser fra 300-800 kr. flasken.
Alle druer håndplukkes og håndsorteres.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Bestil nu julefrokost 2024
Julen er hjerternes fest! Kom og hold din jul med os.
Vi fejrer julen med klassisk dansk julemenu.
Michelin-magien begynder på terrassen
Med millionombygning og ny investor jagter The Samuel Michelin-stjerne nummer to. NORDs redaktør har besøgt nyåbnede The Samuel, som har en af de dybeste vinkældre og en stjernemenu lige til at plukke fra.
Hold din fest ved vandet i Hellerup Sejlklub
Sæsonen er på vej og I Restaurant Hellerup Sejlklub er vi ved at gøre klar til en god sommer på terrassen – men husk, at vi har åbent året rundt, til både frokost og aften.