Vælg en side

Den danske Spiseguide har netop kåret MOTA til Årets Restaurant 2022. Claus Henriksen var førhen køkkenchef på Dragsholm Slot og har nu på kort tid høstet både en Michelin stjerne og nu også prisen som Årets Restaurant. Mød ham her.

Er der nogle råvarer, du er lidt træt af eller opfatter som overvurderede?
Jeg tror, jeg har høstet mine tons af ramsløg. Det er blevet for meget. Ramsløg indtog for alvor scenen for 10-15 år siden – og det kan godt ødelægge et godt måltid. Jeg har tilbragt mange timer i marken og brugt det rigtig meget.

Hvis du skulle leve på en øde Ø i 30 dage, hvilke 5 råvarer ville du medbringe?
En rigtig god flaske Champagne, og da jeg nu har frit valg på alle hylder, så kunne det jo være en Salon “Le Mesnil”. Så ville jeg tage det største krebsdyr i dansk farvand med – det er dansk hummer (den sorte), friske hvide asparges, surdejsbrød og gammeldags kærnet smør.

Har du haft en besynderlig oplevelse / forespørgsel fra en gæst?
Jeg har en gang for nogle år siden bagt en forlovelsesring ind i et brød. Gommen havde lagt en plan og ville fri den pågældende aften i restauranten. Set i bakspejlet var det ikke den bedste idé at indbage en lille æske af plastik i et brød, der skulle i en varm ovn. Kvinden kunne heller ikke bryde brødet da det ankom til bordet, men det blev dog åbnet, og kvinden sagde ja, så aftenen endte heldigvis godt.

Er der nogle råvarer, du ikke personligt bryder dig om?
Jeg er jo som sagt lidt træt af ramsløg og faktisk også hvidløg, og derudover synes jeg, at makrel er lidt træls, og den lugter ikke specielt godt. Jeg er heller ikke fan af laks – hverken varmrøget eller kold.

Hvilke 5 råvarer vil man næsten altid kunne finde i dit private køkken?
Økologiske æg og øko minimælk (det forlanger min kone i kaffen), remoulade (det er ikke mig, der spiser det, det er min søn). Så har vi også altid Heinz ketchup og en god sur/sød sauce (til friske forårsruller).

Hvad er det mest eksotiske, du har smagt?
Jeg har spist biller i Mexico (jeg siger ikke nej tak, hvis nogen tilbyder mig noget. Det var en levende bille til morgenmad (breakfast for champions).
Det var om morgenen på et marked, og billen var “anrettet” på en frisk skive appelsin, så det var en sprød oplevelse med citrussmag. Den baksede med vingerne, men ind røg den.

Bekendelsen: hvad er din Guilty Pleasure inden for mad og drikke?
En rød pølse (der er en rigtig god en fra Rema 1000) der er lavet på frilandsgris. En Coke Zero er også god. Er generelt glad for læskedrikke – også en old-school abrikossodavand.

Besøg NORDs gastrobutikker her:

Overset italiensk luksus

Overset italiensk luksus

Historien om Vermouth starter i Torino i 1786, da Antonio Benedetto Carpano studerede til urtelæge. Han var inspireret af af den tyske hedvin, der er lavet af malurt, en krydderurt, der oprindeligt blev tilsat billig vin for at skjule den rå smag af alkohol. Carpano eksperi-menterede med kombinationen af urter, krydderier og moscatel (hedvin), der affødte opfindelsen af vermouth-formlen. Vermouth er således vinbaserede likører, der i dag følger en streng produktionsproces: Den skal bestå af mindst 75% vin, have en minimum alkoholpro-cent på 14,5%, og så skal den indeholde artemisias (bynke), det er disse karakteristiske elementer, som giver den komplekse smag

læs mere
Et nyt år med Thai Lannas takeaway

Et nyt år med Thai Lannas takeaway

Hent eller få bragt Thai Lannas thai specialiteter og nyd din aften. Forkæl dig selv og familien med et smukt måltid fra Thai Lanna i Hellerup, som giver næring til erindringer om varme og længere dage. Eller bestil en menu, hvis du får uventede gæster eller har planlagt at ses med venner, for det er altid et hit og skaber rammen om en hyggelig aften at sætte de velsmagende og veltilberedte thairetter på bordet, når I skal slappe af og nyde at være sammen.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.