Anita Klemensen fra Studenterkilden i Dyrehaven
Er der nogle råvarer, du opfatter som overvurderde?
Hvis man følger de råvarer, der er i sæson, så når jeg egentlig ikke at blive træt af dem – men der har dog været perioder med meget hypede ting som havtorn og lakrids.
Hvis du skulle leve på en øde Ø i 30 dage – hvilke 5 råvarer ville du medbringe?
Champagne, brød (koldhævet tungt hvedebrød), god lagret Comté, fyldte ravioli og solmodne tomater.
Har du haft en besynderlig oplevelse fra en gæst?
En gang på Den Røde Cottage havde et russisk selskab på 11 booket bord. Det er der jo i sig selv ikke noget mærkeligt ved – men da de ankom og blev vist til deres bord – så bestod selskabet af 10 russere og så en lille hvid hund med lang pels iført et diamanthalsbånd. De skulle have alt det dyreste på kortet.
Er der nogle råvarer, du ikke personligt bryder dig om?
Jeg har det lidt stramt med lam. Jeg har rejst rundt i Australien og fik en gang en så grim oplevelse, så den har sat sig i min hukommelse. Ellers er jeg heller ikke vild med rødbeder – de har en lidt jordet smagsnote.
Hvilke 5 råvarer vil man næsten altid kunne finde i dit private køleskab?
Thise letmælk, ost, drænet yoghurt, champagne, lever- postej og agurk.
Hvad er det mest eksotiske, du har smagt?
I Vietnam sagde jeg nej tak til fugleægsfostre (stork). Man spiser det lige, når ægget er ved at klækkes. Ikke tiltalende – de synes selv det var en delikatesse – det synes jeg er for grænseoverskridende. I Thailand ved Cambodias Ggrænse fik vi engang fermenterede skidtfisk (rester af småfisk i damme ved rismarker). De blev så most, så det lidt kunne ligne guacamole. Så kunne man sidde der og dyppe sin friske mango i denne dip lidt som en slags snack. Det er det værste, jeg har smagt.
Bekendelsen: hvad er din Guilty Pleasure inden for mad og drikke?
Heksehyl – de små stykker med salt på, pebermyntechokolade – skal være med tyk skal og en stor mængde flydende pebermynte indeni. I drikkevarer må det være champagne eller krydret rød vermouth med is.
Besøg NORDs gastrobutikker her:
Jan Restorff
Jan Restorff fra Søllerød kro – en stjerne i Michelin Hvilke råvarer kan være en udfordring at matche med vin?Hvide asparges og artiskok kan være en udfordring, men saucen og tilbehøret kan gøre det nemmere at vælge vin, der matcher. Hvad er den mest mærkelige...
En køkkenchefs bekendelse: Eric Vildgaard fra Restaurant Jordnær
Eric Vildgaard fra Restaurant Jordnær – 2 stjerner i Michelin. Er der nogle råvarer, som du opfatter som overvurderet? Jeg finder faktisk fois gras lidt overvurderet. Desuden synes jeg, at behovet for at spise så meget rødt kød er overvurderet. Vi skal jo have protein, og det er der også masser af i bælgfrugter. Jeg stiller store krav til bæredygtighed og økolog, men det handler stadig om den bedst mulige kvalitet. Jeg vil gerne bringe naturen ind på tallerkenen.
Mardahl på frokosttur med Jesper Nielsen
Fint skal det være, og hyggeligt blev det også, da landets speedsnakkende ejendomsmægler Jesper Nielsen valgte Søllerød Kro som ’sit’ frokoststed. Den hvidkalkede bygning fra 1677, som hedder Søllerød Kro og har en Michelinstjerne, er ikke bare dér, hvor Jesper Nielsen holdt bryllupsfesten med Fru Nielsen, som han kalder hustruen igennem 17 år, men også stedet, hvor parret hvert år fejrer deres bryllupsdag.
– Der er så meget storytelling over kroen, siger Jesper mellem morklerne og den liflige Pinot Noir, og taler om Søllerød Kros store smagsoplevelser, den sublime service, stedets ånd og at han kender flere af tjenerne fra sin skolegang i Vedbæk. Så selvfølgelig er det på Søllerød Kro, vi skal spise og høre om den uortodokse ejendomsmægler, landskendt fra tv-programmerne Hammerslag og I hus til halsen, hans måde at drive sin 360 graders ejendomsmæglervirksomhed på, Fru Nielsen og Jespers lidt ekstreme forhold til sundhed