Vælg en side

Mættende salat med nærende ingredienser som du finder i dit lokale supermarked.

Ingredienser Til 4 personer

Salat

  • 300 g perlebyg, hvedekerner eller boghvedekerner
    500 g søde kartofler eller butternut squash
    Tørret timian
    300 g grønkål
    2 avocado (1/2 per person)
    Olivenolie

Dressing

  • 100 g afskallede hampefrø
    2 dl vand
    1 lille fed hvidløg
    1 tsk tørret dild
    Friskkværnet peber
    Havsalt

Fremgangsmåde

1. Skyl og kog perlebyg, eller hvad du nu vælger at bruge, efter pakkens anvisning.

2. Skyl de søde kartofler og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver (gælder også butternut squash). Læg dem på en bage-plade beklædt med bagepapir og pensl eller spray med lidt olivenolie, drys med timian og evt. lidt salt. Bages ved 200o varmluft i ca. 20 min. til du let kan stikke en gaffel igennem.

3. Skyl grønkål og skær stænglerne fra. Skær grønkålen i grove stykker. Svits grønkål let på pande med lidt olie, så det bare lige hurtigt bliver tilberedt, men stadig er sprødt.

4. Lav dressing: Hæld hampefrø, vand, hvidløg og dild i en blender. Blend dressingen godt igennem. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra dild. Hvis du laver dressingen i god tid og lader trække i køleskabet, smager den af endnu mere.

5. Anret din bowl som vist på billedet med de kogte perlebyg, let stegt grønkål, skær de søde kartofler i tern og skær de to avocadoer ud i tern. Top med den skønne hampedressing.

Salaten kan både spises kold og varm.

Foto af Columbus Leth

Johanne Mosgaard
Johanne er grøntsagsnørd med passion for det plantebaserede køkken. Forfatter til kogebøgerne ’Grønskolling’ og ’Vegansk – Livin’ la vida vegan’. Til daglig driver hun madbloggen ’Englerod’, hvor hun deler sunde og plantebaserede opskrifter, der er for alle der elsker grøntsager. Hvad end du er veganer, vegetar eller kødspiser, så er der inspiration og hente.

Følg Johannes arbejde på både Facebook og Instagram @Englerod.

Se mere på englerod.dk

error: Content is protected !!
X