Rawfood behøver ikke være kompliceret eller tage lang tid, men det kan være en velsmagende måde, at få spist en masse rå grøntsager og få gavn af alle næringsstofferne. Disse salatbåde er oplagte som forret, som fingermad eller som del af et tapasbord.
alnøddefyld
• 200 g valnødder
• 100 g soltørrede tomater
• Økologisk appelsin
Korianderdip
• 80 g opblødte cashewnødder
• 1 citron
• 1 håndfuld frisk koriander
• Lidt vand
Til servering
• 2 små hjertesalathoveder,
• 1 moden mango
Denne opskrift er fra Johanne Mosgaards kogebog “Living’ La vida vegan”
Fremgangsmåde
Se her hvordan man gør på nord-magasinet.dk/opskrifter
Johanne Mosgaard
Johanne er grøntsagsnørd med passion for det plantebaserede køkken. Forfatter til kogebøgerne ’Grønskolling’ og ’Vegansk – Livin’ la vida vegan’. Til daglig driver hun madbloggen ’Englerod’, hvor hun deler sunde og plantebaserede opskrifter, der er for alle, der elsker grøntsager. Hvad end du er veganer, vegetar eller kødspiser, så er der inspiration at hente.
Følg Johannes arbejde på både Facebook
og Instagram @Englerod.
Se mere på englerod.dk
Besøg NORD’s Sundhedsbutikker her:
Veganske Hverdagsretter – Kålsalat med cremet dressing, æble og karamelliserede mandler
Det er kålsæson – også i dit lokale supermarked. Denne salat kan både spises i løbet af efteråret og vinteren men er bestemt også oplagt som tilbehør til julemaden.
Johanne Mosgaard – Buddha Bowl med barbecue kikærter og stegt broccoli
Skøn og velsmagende Buddha Bowl med skønne og mættende ingredienser. En Buddha Bowl er en skøn måde at spise salater på. Jeg elsker en blanding af rå og tilberedte ingredienser.
Johanne Mosgaard – Lækre og nemme wraps
Wraps er gode i madpakken, da de gør det nemt at samle en masse grønt på en velsmagende måde. Brug fx de store tortillaer, der kan købes i supermarkederne, og fyld dem med masser af grønt, hummus eller denne skønne kikærtesalat.