Kogebogsforfatteren Johanne Mosgaard har lavet en lækker pastaret uden kød, men med masser af smag og kraft.
Til 4 personer
Ingredienser
• 1 spsk olivenolie
• 1 rødløg
• 2 røde peberfrugter
• 1 spsk olivenolie
• 2 spsk soltørrede tomater
• 1 tsk stærk paprika
• 2,5 dl vegetabilsk madlavningsfløde, fx havre- eller sojafløde
• Friskkværnet peber
• Havsalt
Til servering
• 200 g champignon
• 500 g pasta af eget valg
• Frisk basilikum
Fremgangsmåde
1. Skær løg og peberfrugter i grove stykker.
2. Varm en pande med olie og svits de hakkede løg og peberfrugter til de er godt brunede.
3. Hæld de stegte grøntsager, soltørrede tomater og paprika i en blender og blend det godt igennem.
4. Tilsæt madlavningsfløde, rigeligt friskkværnet peber og lidt salt.
5. Blend igen og smag til med ekstra paprika, peber og salt.
6. Kog pasta efter pakkens anvisning.
7. Skær champignon i små stykker. Brug panden fra tidligere og steg dem godt igennem.
8. Hæld vandet fra pastaen og hæld det på panden med champignon.
9. Hæld nu din sauce over retten og lad det simre kortvarigt.
10. Pastaretten er nu klar til at blive serveret med frisk basilikum.
Se bag om film
Johanne Mosgaard
Johanne er grøntsags nørd med passion for det plantebaserede køkken. Forfatter til kogebøgerne ’Grønskolling’ og ’Vegansk – Livin’ la vida vegan’. Til daglig driver hun madbloggen ’Englerod’, hvor hun deler sunde og plantebaserede opskrifter, der er for alle der elsker grøntsager. Hvad end du er veganer, vegetar eller kødspiser, så er der inspiration at hente.
Følg Johannes arbejde på både Facebook og Instagram @Englerod.
Besøg NORD’s Sundhedsbutikker her:
(Se film) Veganske Hverdagsretter – Smoothie Bowl med Bounty Granola
NORD Magasinets veganske makkerpar Johanne “Englerod” Mosgaard og Søren Bregendal laver igen lækre veganske retter. Denne gang er det morgenmadsretterne – Granola og Smoothie.
Vegansk – Salat bowl med søde kartofler, grønkål og hampe-dild dressing
Mættende salat med nærende ingredienser som du finder i dit lokale supermarked.