Mættende salat med nærende ingredienser som du finder i dit lokale supermarked.
Ingredienser Til 4 personer
Salat
- 300 g perlebyg, hvedekerner eller boghvedekerner
500 g søde kartofler eller butternut squash
Tørret timian
300 g grønkål
2 avocado (1/2 per person)
Olivenolie
Dressing
- 100 g afskallede hampefrø
2 dl vand
1 lille fed hvidløg
1 tsk tørret dild
Friskkværnet peber
Havsalt
Fremgangsmåde
1. Skyl og kog perlebyg, eller hvad du nu vælger at bruge, efter pakkens anvisning.
2. Skyl de søde kartofler og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver (gælder også butternut squash). Læg dem på en bage-plade beklædt med bagepapir og pensl eller spray med lidt olivenolie, drys med timian og evt. lidt salt. Bages ved 200o varmluft i ca. 20 min. til du let kan stikke en gaffel igennem.
3. Skyl grønkål og skær stænglerne fra. Skær grønkålen i grove stykker. Svits grønkål let på pande med lidt olie, så det bare lige hurtigt bliver tilberedt, men stadig er sprødt.
4. Lav dressing: Hæld hampefrø, vand, hvidløg og dild i en blender. Blend dressingen godt igennem. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra dild. Hvis du laver dressingen i god tid og lader trække i køleskabet, smager den af endnu mere.
5. Anret din bowl som vist på billedet med de kogte perlebyg, let stegt grønkål, skær de søde kartofler i tern og skær de to avocadoer ud i tern. Top med den skønne hampedressing.
Salaten kan både spises kold og varm.
Foto af Columbus Leth
Johanne Mosgaard
Johanne er grøntsagsnørd med passion for det plantebaserede køkken. Forfatter til kogebøgerne ’Grønskolling’ og ’Vegansk – Livin’ la vida vegan’. Til daglig driver hun madbloggen ’Englerod’, hvor hun deler sunde og plantebaserede opskrifter, der er for alle der elsker grøntsager. Hvad end du er veganer, vegetar eller kødspiser, så er der inspiration og hente.
Følg Johannes arbejde på både Facebook og Instagram @Englerod.
Se mere på englerod.dk
Besøg NORD’s Sundhedsbutikker her:
Veganske Hverdagsretter – Salatbåde med valnøddefyld, mango og cashew-korianderdip
Rawfood behøver ikke være kompliceret eller tage lang tid, men det kan være en velsmagende måde, at få spist en masse rå grøntsager og få gavn af alle næringsstofferne. Disse salatbåde er oplagte som forret, som fingermad eller som del af et tapasbord.
Veganske Hverdagsretter – Kartoffelsalat med quinoa og grønt
Det er ved at være sæson for nye danske kartofler. Dette er mit bud på en virkelig nem kartoffelsalat med det proteinrige frø quinoa, sprøde grøntsager, cremet avocado og syrlighed fra citronsaft.
Veganske opskrifter – Mini pizza med linsemos og grønt
Små lækre mini pizzaer med linsemos og grønt. Pizza kan laves med næsten alle grøntsager du har liggende i køleskabet og er derfor oplagt som en tøm-køleskabet-ret til weekendhyggen. Jeg giver dig her tre bud på grønt som er lækkert på pizza. Både bagt med i ovnen, men også friske rå grøntsager som toppin