Tror du på et liv efter brøddøden? Dough! Og slå bare stort brød op. Den store bagelyst giver masser af goodies til gemmerne.
DET SKAL DU BRUGE:
• 750 g daggammelt brød skåret I tern
• 1,5 kg hvedemel
• 1,5 l vand
• 25 g gær
• 25 g salt
SÅDAN GØR DU:
1. Læg brødtern i blød i vand i et par timer
(og maks. to dage i køleskabet)
2. Rør alle ingredienser sammen på røremaskine ved lav hastighed (men gem salt og 250 g mel). Tilsæt salt, når dejen har samlet sig og evt.
mere mel.
3. Rør til dejen er klar.
4. Sæt dejen overdækket på køl og gerne i 24 timer.
5. Vend dejen ud på et oliedækket bord.
Spray med vand og drys med fx kerner,
birkes, sesam eller havregryn.
6. Stik dejen ud til boller og læg dem på en
hulplade. Hvis du ikke har sådan en plade, kan
du bage dem på en almindelig bageplade med bagepapir.
7. Bag ca. 15 boller ad gangen ved 225 grader
til kerntemperatur på 98 grader – brug evt. et stegetermometer og stik det ind midt i bollen.
Det reinkarnerede brød er et skønt projekt
sammen med børn, fordi det giver dem en aha-oplevelse omkring bæredygtighed.
Du kan selvfølgelig sagtens halvere de angivne mængder, hvis du ikke har 750 g daggammelt brød.
Velbekommen!
Lav din egen lækre rugbrødsmüsli
Er der noget, der kan få dig ud af starthullerne om morgenen, er det denne ymerdrys de luxe. DET SKAL DU BRUGE: 1 kg rugbrød, 15 g mandler, 25 g solsikkekerner, 30 g græskarkerner, 50 g havregryn, 30 g honning, 25 g smør, 30 tørrede tranebær
Beet wellington med rødbede-glace
Beet it, beef! Gør klassikeren Beef til Beet Wellington og giv kødklassikeren hipster- og vegetarappeal. DET SKAL DU BRUGE (4 personer) • 2 store, lange rødbeder • 500 g markchampignon • 2 løg • 2 hvidløg • 2 kviste rosmarin • 2 kviste timian • 1 kg frisk spinat • 4 rødbeder til at juice • 4 dl hønsefond • 50 g koldt smør til at montere i sauce • 50 g smeltet smør til at pensle butterdejen med • Butterdej til indpakning • Filodej til indpakning • Salt og peber • Brøndkarse til pynt .SÅDAN GØR DU: Beet Wellington: Bag rødbeden tildækket i salt, til den er helt mør. Tjek mørhed med tandstik eller lignende. Lad den køle lidt og pil så skrællen af Svampe-duxelles: Hak de rensede svampe, hvidløg og løg, meget fint. Svits blandingen på en pande sammen med timian og rosmarin, til det er helt tørt. Det er meget vigtigt, at her ikke er væske tilbage, for så bliver butterdejen smattet. Sæt svampene til side og lad dem køle.
Kartoffel-porresuppe med rygeostecreme og sprød topping
Gå nye veje med en elsket klassiker. Og få den skønne fedme og umamismag fra den røgede creme. Til 4 madglade. Suppen:1 kg bagekartofler (mix evt. med jordskokker) - brug her rub og stub3-4 mellemstore porrer - brug her rub og stub12 dl hønsebouillon25 gr smør2 dl...