Denne opskrift er fra min kogebog Vegansk – Livin’ la vida Vegan
Opskrift til 4 wraps
Copyright foto Columbus Leth
Wraps er gode i madpakken, da de gør det nemt at samle en masse grønt på en velsmagende måde. Brug fx de store tortillaer, der kan købes i supermarkederne, og fyld dem med masser af grønt, hummus eller denne skønne kikærtesalat.
Se Film
Tilbehør til 4 wraps
• 1 lille rødløg
• 1 stængel bladselleri
• 1 gulerod
• 50 g solsikkekerner
• 1/2 citron
• 240 g kogte kikærter
• 1/2 avocado
• 150 g majs uden sukker
• 3 spsk vegansk mayo
• Havsalt og friskkværnet
• Peber
Til servering:
• Store tortillapandekager
• Frisk salat
• Tomatskiver
• Friske spirer
Fremgangsmåde
Hak rødløg, bladselleri, gulerod og solsikkekerner godt igennem i en foodprocessor. Tilsæt citronsaft, kikærter og avocado og blend, så der stadig er hele eller halve kikærter tilbage. Vend til sidst de blendede ingredienser med majs, mayo, salt og peber. Server i en tortillapandekage med salat, tomatskiver og friske spirer.Luk din wrap og grill kortvarigt på en grillpande på hver side. Kikærtesalaten er også perfekt på rugbrød.
Johanne Mosgaard
Johanne er grøntsagsnørd med passion for det plantebaserede køkken. Forfatter til kogebøgerne ’Grønskolling’ og ’Vegansk –
Livin’ la vida vegan’. Til daglig driver hun madbloggen ’Englerod’, hvor hun deler sunde og plantebaserede opskrifter, der er for alle, der elsker grøntsager. Hvad end du er veganer, vegetar eller kødspiser, så er der inspiration at hente.
Følg Johannes arbejde på både Facebook og Instagram @Englerod.
Besøg NORD’s Sundheds butikker her:
Vegansk Hverdagsret – Cremet pastasauce med peberfrugter og paprika
Kogebogsforfatteren Johanne Mosgaard har lavet en lækker pastaret uden kød, men med masser af smag og kraft.
Vegansk – Salat bowl med søde kartofler, grønkål og hampe-dild dressing
Mættende salat med nærende ingredienser som du finder i dit lokale supermarked.