Jakob de Neergaard
Executive Chef, Restaurant Marchal / Hotel d’Angleterre / 1 stjerne i Guide Michelin
Hvilke råvarer kan være en udfordring at matche med vin?
Hvide asparges og artiskok kan være en udfordring, men saucen og tilbehøret kan gøre det nemmere at vælge vin, der matcher.
Hvad er den mest mærkelige forespørgsel, du har fået fra en gæst?
Jeg har engang oplevet at blive sat lidt skakmat. En gæst skulle nyde den store menu, og de første 2-3 retter har været fisk/skaldyr. Gæsten insisterede på at drikke Amarone fra starten af. Så jeg måtte vælge den mest velegnede Amarone, men lidt en vinmæssig offside.
Kan du røbe et pinligt øjeblik eller en bommert fra din karriere?
Som sommelier skal man kunne opfange når en vin har prop. Til et selskab i 1993 skænkede jeg en dejlig Chablis – Grand Cru J.P. Droin. Ingen mistanke i starten men da selskabet var gået, smagte jeg den sidste sjat i flasken. Ingen tvivl – prop.
Hvis du skulle leve på en øde ø i 30 dage og kun måtte medbringe 3 vine – hvilke ville du pakke i kufferten?
En hvid Bourgogne – 2010 Montrachet fra Domaine Leflaive.
En rød Bourgogne – 1990 la Tâche fra DRC.
En Barolo – en Giacomo Conterno Monfortino fra 1982.
Hvilke vine holder du personligt meget af for tiden:
Hvid Bourgogne og rød Bourgogne (ikke fadbetonede) plus Barolo traditionnel.
Bekendelsen: Hvad er din Guilty pleasure inden for mad og drikke?
Sharwarma House nr. 1 på Strøget med oksekød eller Kebabistan på Istedgade hvis det skal være lammekød. Verdens bedste sodavand er Faxe Kondi – men det skal være fra den savnede gamle 0,33 cl glasflaske, men pga. sukkerindholdet så er Faxe Kondi Free fra dåse et godt alternativ.
Besøg NORDs gastrobutikker her:
Mathias Broksø – En Bartenders Bekendelser
Har du nogen favoritbarer i udlandet? Altså London, New York og Barcelona er rene barmekkaer. Singapore er også godt med, men jeg har favoritter på den anden side af kloden – i Melbourne og Sydney. Mit mantra er råvaregenbrug og hele tanken om, at man udnytter sine råvarer helt optimalt, tiltaler mig. I Sydney ligger baren, der blot hedder “RE”. Indehaveren hedder Matt Whiley, og han har haft en bar i London, men er nu flyttet til Australien. Han laver de lækreste cocktails.
North Coffee hygger hele sommeren
North Coffee er et dansk firma med rødder på Sicilien, startet af ægteparret Nicklas og Marie Louise Brangstrup, som begge er har både sejlet og spillet tennis i havnen hele livet.
Der er lækker kaffe, iskaffe, is sodavand og let mad. Har du et event, du vil holde, så er det også en mulighed.
Nyåbnet kebab ved lille torv på Strandparksvej
Fokus på friske råvarer, skarpe priser og behagelig service.
Prøv vores hjemmelavede chili – enten i pita, durum eller vores German kebab.