Vælg en side

Manden bag en af pelsbranchens mest kendte pelsdesignvirksomheder mener, det er på tide at tone rent flag om minkpelsen.

Viggo Alex Petersen, der til daglig er at finde i den 1600 kvadratmeter store Alex Petersen Flagshipstore & Pelsopbevaring i Nærum, har for et øjeblik trukket udenfor ved Charlottenlund Slot. Også kendt som ’Pelskongen’, der driver forretning med hjertet – bl.a. bæredygtige koncepter og velgørenhed – har om muligt endnu mere på hjerte. Og det handler om mink.
– Næsten dagligt taler jeg med kunder, der forsigtigt spørger, om vi kan gå med mink? JA selvfølgelig, lyder det passioneret fra Viggo Alex Petersen, der gerne vil trække det slør af minken, som synes at klæbe til dyret, pelsen og industrien lige siden minksagen. Nu skal der fokuseres på det positive, der er at sige om minkpels. Og der er en hel del ifølge, Viggo Alex Petersen.


Spansk intérfina rulam 14.900 kr.

Mink er et rent og uopslideligt produkt

– Minkpels er 100 procent bæredygtigt og er næsten uopslidelig. Hvor finder man et produkt i tøjindustrien, der også er det? Ingen steder, mig bekendt.
Det bæredygtige har længe været en kæphest hos Alex Petersen Flagshipstore & Pelsopbevaring. Hvis du ønsker et andet design af din gamle minkpels – fx en lækker sportsjakke ud af en ældre minkkåbe – eller den unikke ombytningsret, hvor du kun betaler differencen for din nye Alex Petersen-pels ved at indlevere din brugte pels til forretningen. Endelig har Alex Petersen et velgørenhedskoncept, hvor kundernes brugte pelse sys om til pelstæpper, hjemmesko og vanter til mennesker i nød. Bl.a. til mennesker i Syrien, hvor vintrene er kolde og hårde.


Kort crystalfoxjakke 16.900 kr.


Knælang golden mink med sølvrævkrave 47.700 kr.


Skifergrå dansk silkmink 39.800 kr.

Mink til fordelagtige priser

I alt dette er minkpelsen, som ud over at være bæredygtig i sig selv, også er et smukt dansk design til fordelagtige priser. Priserne hos Alex Petersen Flagshipstore & Pelsopbevaring holdes nemlig nede på grund af fraværet af fordyrende mellemled, og inden minkkrisen for alvor brød ud, sørgede Viggo Alex Petersen for at købe rigeligt med danske minkpels hjem, så kunderne i dag kan købe danske minkpelse til ”før-minkkrisen-priser” i pelshuset. Men Viggo Alex Petersen vil mere end det. Han vil ændre hele måden, som vi anskuer minkpels-industrien på.


Swakara / rosemink 43.800 kr.Cashmere mink, vendbar 34.900 kr.

Luksusfarme og minkkød

– Vi buntmagere og pelsdesignere bør alvorligt overveje selv at drive minkfarme, så vi er sikre på, at dyrene har det godt. Det vil sige dobbelt så meget plads i burene og meget bedre levevilkår. Dernæst vil det være optimalt at kunne anvende det hele dyr og ikke kun dets pels. Det vil sige, ud over at være et bæredygtigt og langtidsholdbart pelsprodukt, bør fremtidens mink-farme også kunne fungere som alternativ til kød-industrien. Minkkød kan nemlig spises, og man kunne jo starte med at hjælpe den 3. verden ved at give det til dem, der sulter.
Viggo Alex Petersen arbejder på at udvikle sine ideer, men i første omgang vil han gerne have kunderne til at forstå, at det er helt i orden at gå med sin bæredygtige minkpels igen.

Er du i tvivl om Dyrevelfærd og pels?

Læs mere på Furmark.com, som Viggo Alex Petersen er en del af. En international organisation, der arbejder for dyrevelfærd og gennemsigtighed i pelsbranchen.
Pelsforretning og pelsdesigner siden 1903.
Eksklusivt pelsdesign, salg/køb og auktionshjælp, samt pelsopbevaring i eget højteknologiske kølehus.

Værd at vide om minkpels

100% bæredygtigt

Næsten uopslideligt produkt

Ufarligt og biologisk nedbrydeligt

Garves i salte og ikke kemikalier

Besøg NORD’s Modebutikker her:


error: Indhold er beskyttet.