Vælg en side

Den vilde blomstereng

Den ser så nem og frodig ud, og så passer den perfekt til tidens fokus på det naturlige, men den er faktisk lidt svær at etablere. Men gør du det rigtigt, er belønningen stor. Det vigtigste er at forberede jorden. Man kan ikke bare smide blomsterfrøene på græsplænen. Jorden skal vendes, og undgå at så græsfrø med, for så vil græs dominere i stedet for de vilde blomster. Se mere på www.vildtfodring.dk

Blomster og rådyr

Man kan aldrig være helt sikker, men har du mange rådyr i haven, og gerne vil beholde dine blomster, så er de jo ellers så hyggelige dyr ikke så glade for små løgplanter, som fx scilla, krokus, vintergæk og erantis. Det gælder også flerårige blomsterplanter (stauder), fx lavendel, bonderoser, juleroser, iris, riddersporer, citronmelisse og krydderurter. Sommerblomster:
Fx morgenfrue, okseøje og brudeslør og buske som berberis, syren, forsytia og buksbom. Man kan dog aldrig være 100 procent sikker …!

Bliv begravet i naturen

Vidste du, at dine fysiske rester kan stedes til hvile under skovens flotteste bøgetræ? En skovbegravelse er nu muligt i Danmark. Læs mere på www.skovbegravelse.nu

Skift farve på hortensiaen med bananskræller

Skal det være lyserød eller blå hortensia? Brug basisk gødning til lyserød og syreholdig gødning som i æggeskaller og bananskræller til blå hortensia. Og hav tålmodighed. Forvandlingen sker ikke fra den ene dag til den anden.

Derfor synger solsorten om aftenen

Havens smukkeste sommerbebuder må være solsorten, og grunden til, at vi kan høre dens karakteristiske sang om aftenen er, at når solen begynder at gå ned, falder temperaturen, og luftfugtigheden stiger. Det gør, at lyd, der er ganske små svingninger i lufttrykket, transporteres bedre. Dvs. solsorten ved instinktivt, at dens sang lyder bedst der! Klog fugl.

Besøg NORDs bolig butikker her:


error: Indhold er beskyttet.