Vælg en side

Copyrigt Columbus Leth

Smoothie bowl er en skøn måde at lave din smoothie på til et mættende morgenmåltid. Top din smoothie bowl med en crunchy granola, friske bær og chiafrø.

1 person

Acai bowl
2 modne bananer
200 g frosne bær
2 dl mandelmælk
1-2 spsk acaipulver (kan evt. udelades)

Topping
bounty granola
chiafrø
frisk frugt

Bounty Granola
et stort glas granola
200 g grovvalsede havregryn
50 g kakaonibs
50 g kokosflager
100 g hasselnødder
1 dl sirup, fx agave- eller ahornsirup
1 spsk smeltet kokosolie
1 knivspids havsalt

Fremgangsmåde
1. Blend alle ingredienserne godt igennem til en tyk smoothie. Tilsæt lidt mere mandelmælk, hvis nødvendigt.
2. Server med hjemmelavet granola, chiafrø og friske bær.

Granola
1. Bland havregryn, kakaonibs, kokosflager samt grofthakkede hasselnødder i en skål.
2. Tilsæt sirup, olie og salt og bland det hele godt sammen med fingrene. Hæld blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel det jævnt. Bag ved 180 grader varmluft i ca. 10-12 minutter.
3. Tag pladen ud og lad det køle helt af. Granolaen bliver først sprød, når den er kold. Opbevar din granola i en lufttæt beholder. Server den til grød, smoothiebowls eller mælkefri yoghurt.


Copyrigt Columbus Leth

Johanne Mosgaard
Johanne er grøntsagsnørd med passion for det plantebaserede køkken. Forfatter til kogebøgerne ’Grønskolling’ og ’Vegansk – Livin’ la vida vegan’. Til daglig driver hun madbloggen ’Englerod’, hvor hun deler sunde og plantebaserede opskrifter, der er for alle, der elsker grøntsager. Hvad end du er veganer, vegetar eller kødspiser, så er der inspiration at hente.

Følg Johannes arbejde på både Facebook og Instagram @Englerod.

Opskrifterne er fra kogebogen ”Vegansk – Livin’ la vida vegan” skrevet af Johanne Mosgaard og kan købes hos landets boghandlere.


Copyrigt Columbus Leth

Besøg NORD’s Sundhedsbutikker her:


error: Indhold er beskyttet.