Det er kålsæson – også i dit lokale supermarked. Denne salat kan både spises i løbet af efteråret og vinteren men er bestemt også oplagt som tilbehør til julemaden.
Tilbehør til 4 personer
• 150 g mandler
• 1 spsk olivenolie
• 1 tsk paprika
• 1 tsk chilipulver
• 1 knivspids muskatnød
• 1 knivspids ingefær
• 2 spsk ahorn- eller agavesirup
• 300 g palmekål eller grønkål
• 2 små æbler
• 100 g afskallede hampefrø eller cashewnødder
• 1-1.5 dl vand
• Friskkværnet peber
• Havsalt
Fremgangsmåde
Start med de karamelliserede mandler: Hak mandlerne groft. Varm en pande med olie og svits paprika, chili, muskatnød og ingefær på den varme pande.
Tilsæt de hakkede mandler og hæld sirup på panden. Skru ned for varmen, rør rundt i mandlerne og lad mandlerne stege, mens du rører i nogle minutter, indtil siruppen har samlet sig omkring mandlerne.
Lad dernæst de varme mandler køle af på bagepapir og gå i gang med salaten:
Skyld kålbladene og skær stænglerne fra. Hak eller riv kålen i små stykker og hæld det hakkede kål i en skål. Skær æbler i tern og bland sammen med kålen.
Lav dressingen ved at blende enten afskallede hampefrø eller cashewnødder med 1 dl vand. Blend til der ikke er klumper. Smag dressingen til med salt og peber. Vend dressingen sammen med det hakkede kål og æbleternene. Server salaten med de karamelliserede mandler ovenpå. Brug salaten som tilbehør til efterårets- og vinterens retter eller til julemiddagen.
Johanne Mosgaard
Johanne er grøntsagsnørd med passion for det plantebaserede køkken. Forfatter til kogebøgerne ’Grønskolling’ og ’Vegansk –
Livin’ la vida vegan’. Til daglig driver hun madbloggen ’Englerod’, hvor hun deler sunde og plantebaserede opskrifter, der er for alle, der elsker grøntsager. Hvad end du er veganer, vegetar eller kødspiser, så er der inspiration at hente.
Følg Johannes arbejde på både Facebook
og Instagram @Englerod.
Besøg NORD’s Sundheds butikker her:
Veganske Hverdagsretter – Kartoffelsalat med quinoa og grønt
Det er ved at være sæson for nye danske kartofler. Dette er mit bud på en virkelig nem kartoffelsalat med det proteinrige frø quinoa, sprøde grøntsager, cremet avocado og syrlighed fra citronsaft.
Veganske opskrifter – Mini pizza med linsemos og grønt
Små lækre mini pizzaer med linsemos og grønt. Pizza kan laves med næsten alle grøntsager du har liggende i køleskabet og er derfor oplagt som en tøm-køleskabet-ret til weekendhyggen. Jeg giver dig her tre bud på grønt som er lækkert på pizza. Både bagt med i ovnen, men også friske rå grøntsager som toppin
(Se film) Veganske Hverdagsretter – Smoothie Bowl med Bounty Granola
NORD Magasinets veganske makkerpar Johanne “Englerod” Mosgaard og Søren Bregendal laver igen lækre veganske retter. Denne gang er det morgenmadsretterne – Granola og Smoothie.