Vælg en side

Med hjælp fra den Belgiske indretnings arkitekt, Lionel Jadot, har en familie valgt at indrette deres moderne villa med masser af kunst på væggene, marrokanske tæpper og vintage design. En helt unik atmosfære, hvor spændende personlige detaljer og poesi er i fokus.

I et kuperet og frodigt landskab, der snarere leder tanker hen på England end Belgien, ligger en moderne villa gemt bag høje ege- og bøgetræer. Den mandlige ejer er født og opvokset i denne utrolige ejendom, som han arvede efter sin mor, men da han overtog stedet ønskede han at skabe et nyt hjem til sin familie. Det oprindelige hus blev revet ned og sammen med arkitekten Stefano Moreno fra Luxembourg og den belgiske indretningsarkitekt, Lionel Jadot, begyndte et nyt kapitel. Huset ligner umiddelbart udefra en hyggelig træhytte eller, som ejerne selv udtrykker det, et fuglehus grundet det store tagfag. ”Vi ønskede at skabe et familie hjem, hvor vi kunne være sammen. Et hjem, der var så åbent som muligt, men selvfølgelig med en privat del, til hvilken man kan trække sig tilbage” forklarer den kvindelige ejer.  Med tre børn var det vigtigt, at få plads til kreativ udfoldelse og samvær.

Den omliggende natur er enestående og fra badeværelset er der et utroligt ”vue”, især fra det store badekar der er udhugget i sten fra Java og sat ind i rummet som et helt stykke.  Vinduerne kan åbnes helt op og de indrammer naturen på en sådan måde, at man ikke kan undgå at tænke på de Flamske landskabsmalere, især når der er køer, der græsser på markerne udenfor.  Rummet har højt til loftet og lyset understreger rummets mange arkitektoniske detaljer, som den smukke skabsvæg i den ene ende af rummet og de mange forskellige niveauer i loftet.

Det er ikke bare indrettet som et badeværelse, men som et  rum man har lyst til at opholde sig i. Der ligger tæppe på gulvet og foran vinduerne er der hængt lange hvide bomuldsgardiner fra Carolina Irving. Når de trækkes for, bliver det som en cocoon. Da parret er passioneret af kunst og design og elsker at finde spændende ting til hjemmet, når de er på rejse. Der er derfor også mange personlige ting i rummet og indretningsarkitekt Lionel Jadot har netop givet gode råd til hvordan et fundet møbel eller genstand kan genanvendes på ny vis. Antikke japanske skuffer er derfor brugt til møblet under vaskene, ligesom træstykkerne under spejlet, der udgør en frise, er antikke og fra Asien. Familien har derved opnået at skabe et unikt badeværelse, hvor kunst og design har sin plads. Hvor stil arter og materialer blandes og skaber et æstetisk rum.

Der er varme i gulvet og det er lavet med travertin fliser.

Her bor: Et par sammen med deres børn på 6, 10 og 14 år.

Huset: Oprindeligt lå her et hus fra 60’erne som familien valgte at rive ned. I stedet byggede de en ny villa med hjælp fra arkitekt Stefano Moreno og interiør arkitekt Lionel Jadot.

Indretningsarkitekt Lionel Jadot er selvudlært som indretningsarkitekt. Han er ud af den kendte familie Vanhamme, der siden 1895 har været snedkere. Efter endt kunstnerisk uddannelse indrettede han, som sit første projekt, et loft og et chalet i Verbier.

Hans stil er overraskende og altid med et uventet miks af materialer. Han er en pragmatisk drømmer.

Besøg NORD’s Bolig butikker her:


error: Indhold er beskyttet.