Vælg en side

Tøjvirksomheden Buch Copenhagen er som et andet guldæg blevet en hel families succesfulde levebrød. Kom med indenfor hos Tina Buch, som sammen med sin mand Jonas Buch har gjort en dyd ud af at skabe tøj i den douche farveskala.

 


Tina Buch – designdronningen af den støvede, fine farvepalet.

Det er en helt almindelig eftermiddag i familien Buchs liv i Skodsborg. Tina Buch tager imod, ulasteligt klædt i eget design fra top til tå, alt i samme farveskala. Inde i en af stuerne sidder Jonas Buch foran computeren. Han styrer det administrative og Tina ’alt det andet’ – design, produktion og daglig drift af de fem butikker, som i dag – og indtil videre – udgør Buch Copenhagen. De er også gift med hin-anden på 16. år og har sønnerne Elias og William og Cavalier King Charles spanielen, Carla.

Vinterbader med tætpakket program

– Jeg står op klokken seks hver morgen. Går en tur med Carla, arbejder med kollektionen og svarer kunder på Instagram, og klokken otte er jeg som regel i en af butikkerne, siger Tina Buch med udsigt til Øresund, som hun også vinterbader i med Jonas. Vi sidder i karnappen. Jonas følger med fra sidelinjen, Carla kommer på skødet og overalt, hvor øjet falder, er en perfekt afstemt tone-to-tone med farverne nude, creme, hvid, beige, perlemor, pudder, rosa, mauve-violet, gråbrune taupe og mørk nougat.

– Jeg har aldrig været til pangfarver. Det forstyrrer mit øje, og sort gør ikke noget godt for vores skandinaviske hud, og jeg kan godt lide ro. Tøj såvel som indretning skal hænge sammen.

Kærligheden begyndte i lufthavnen

Det er 11 år siden den første Buch-butik åbnede, og 21 år siden Tina og Jonas mødte hinanden.
– Jeg var agent for Hugo Boss i lufthavnen og arbejdede i en af parfumeafdelingerne. En dag kom en ung mand ind  for at handle, henvist til mig af sin mor der også arbejdede i lufthavnen. Han skulle have hjælp til at købe en parfume. Jeg gav ham Romance – helt ubevidst!
Tina griner og fortæller videre, at to uger efter ringede Jonas og inviterede hende ud. I virkeligheden var det Jonas’ mor, der stod bag.
– Efter de var gået, kom hans mor tilbage og bad om mit telefonnummer til sin søn.
Omtrent tre måneder efter deres første møde og en date købte de lejlighed sammen i Ordrup.
– Jonas’ far var ret skeptisk. Han syntes, det gik alt for stærkt, men vi var helt sikre på hinanden.


Buch-familiens Skodsborg-villa er indrettet i samme farver som tøjet.

Jonas var en del af sin fars skjortefirma, det kendte Seven Seas, og stod til at skulle overtage det sammen med broren. Og da faren døde, forestillede Jonas sig, at Tina ville det samme, som han var vokset op med. Nemlig at være hjemmegående husmor med de to små drenge, mens han styrede familievirksomheden.

Husmoren fik nok

– Jeg var direktørfruen, der havde maden klar til sin trætte mand, når han endelig kom hjem fra arbejde og ikke orkede at høre på sin kone, som havde brug for at snakke efter en hel dag med babysprog. Efter to år på den måde kunne jeg godt mærke, at det slet ikke fungerede. Jeg fik dårligt selvværd, fordi min hverdag kun bestod af indkøb og madopskrifter.
Inde fra det tilstødende lokale supplerer Jonas, at dengang som 26-årig følte han sig under et pres, fordi han skulle drive farens virksomhed videre med sin bror.
– Men jeg kunne jo godt se, at Tina ikke trivedes, og sagde ’skat, du trænger til at lave noget andet’. 

Sans for butiksbranchen

Tina er vokset op i Brøndby Strand med to hårdtarbejdende kvinder – moren Doris og søsteren Jeanette – og har selv arbejdet siden hun var 13 år. Hun er butiksuddannet, og selvom hun efter de to år som hjemmegående blev lærervikar på Nærum Skole, var det butikslivet, der sagde hende mest. Først som butikschef på Østerbro, dernæst på opfordring af Jonas i sin egen butik.
– Det var Jonas, der påpegede, at jeg var ret dygtig til butiksbranchen, og foreslog at vi skulle åbne vores egen butik. Tina lægger ikke skjul på, at Buch Copenhagen startede som en konebutik.

Feminine, speedsnakkende Tina

– Jeg forestillede mig, at det skulle være en hyggelig og lækker mærkevarebutik, men det var midt i finanskrisen og der var ingen leverandører, der ville samarbejde med mig.
Tina fortæller om en episode, hvor fire kvindelige tøjleverandører afviste hende, fordi de mente, at hun ikke havde en chance for at klare sig med sin nye butik. Noget hun også tilskriver sin fremtoning. Hun taler hurtigt, smiler meget og er ultra feminin med sit lange, rødblonde hår.
– Med tiden har jeg lært at agere mindre ’støjende’, men en af dem fra dengang, som ikke troede på mig, har senere undskyldt. Det syntes jeg var flot af hende.

Opskriften på en succes

Tinas butik blev derfor med håndplukkede parisiske modeller i hendes foretrukne farveskala. Jonas ville have, at butikken skulle totalrenoveres. De to ting sammen – Tinas blik for tøj og Jonas’ evne til at gå ’all-in’, som Tina siger, skabte den første succes. Senere kom englevingerne. Fine cardigans med pailletbroderede englevinger på ryggen som blev et af de første store Buch-hits. Og for otte år siden kom den første Buch-kollektion. I virkeligheden lidt af en transformationsrejse for Tina, der ikke har haft en ambition om at blive succesfuld designer, men ikke at desto mindre er blevet det.


Jonas Buch og Tina Buch med familiens hund, Carla.

Et nyt liv

– Det er sjældent, at jeg roser mig selv, for jeg vil hele tiden overgå mig selv med en ny, fantastisk kollektion, men selvfølgelig er jeg stolt af det, vi har opnået sammen.
Succesen har været så overvældende, at Jonas måtte sælge sin andel i Seven Seas, og så har Buch Copenhagen ændret familiedynamikken.
– Dengang Tina gik hjemme, fik jeg en skideballe, fordi hun ikke kunne forstå, jeg sad ved min computer hele tiden, men det forstår hun i dag, ligesom jeg forstår, at Tina sidder ved sin eller rejser til Kina flere gange om året for at styre produktionen, lyder det fra Jonas.
– Vi arbejder rigtig meget, og vi arbejder godt sammen, fordi vi har 100 procent tillid til den andens arbejdsopgaver. Jeg blander mig aldrig i det administrative, og Jonas har fuldstændig overladt design og butiksledelse til mig, supplerer Tina.
Drømmen er at udvide Buch Copenhagen til udlandet, og så har Tina også en helt personlig drøm om at få sønnerne med.
– Jeg har sådan et billede af os alle sammen i en stor fin ejendom midt i København, hvor jeg sælger Buch og drengene deres egen herrekollektion, siger Buch Copenhagens kreative drivkraft, som stadig hver dag prioriterer at samles med de store sønner, fordi hun også er mor med stort M.


”Jeg drømmer om at få Buch Copenhagen til udlandet,” fortalte Tina Buch til NORD.

Blå Bog
Tina Buch, f. Thomsen, er 44 år og medindehaver af tøjvirksomheden Buch Copenhagen. Gift med Jonas Buch, tidligere medejer af Seven Seas, og mor til William 15 år og Elias 16 år. Familien bor i Skodsborg og har butikker på Østerbro og Frederiksberg og i Lyngby, Hørsholm og Rødovre.

Walk & Talk med Søren Sko

Walk & Talk med Søren Sko

Når kærligheden rammer, så siger man ja, især når man hedder Søren Sko. Rina Mardahl gik en tur med den kendte sanger og komponist ved Charlottenlund Fort til en udendørssamtale om den lange musikkarriere og det at forelske sig igen. Hvis ungdommens sommer har en lyd, er det Sørens Skos stemme i min lyserøde walk-man, der synger On a Long Lonely Night. Søren griner, da jeg fortæller ham det på vej op ad trapperne til Charlottenlund Fort. – Ja, det er virkelig et tidløst album, siger Søren Sko, der siden 1990 har været den anden halvdel i succesduoen Sko/Torp med musikeren Palle Torp minus de syv år, hvor Søren og Palle engagerede sig i andre musikalske projekter for at blive gendannet i 2004. I dag turnerer det musikalske makkerpar land og rige rundt. Hvor længe endnu? Søren er jo ingen årsunge længere, selvom han virker nok så vital og levende.
– Til jeg ikke kan mere! For jeg elsker vores ’drengeklub’, men jeg har da en drøm om på et tidspunkt at flytte til Bali. Men ikke endnu. Lige nu savner jeg bare at komme ud at rejse. Savner min frihed efter corona. Om det så bare er en tur til Tyskland, lyder det på klingende århusiansk.

læs mere
Nirekha Saravanabavan:”Børn er ingen hindring”

Nirekha Saravanabavan:”Børn er ingen hindring”

Der er en livsgnistrende aura om indehaveren af Jesper Nielsen-forretningen på Ordrupvej, Nirekha Saravanabavan. Den kun 33-årige småbørnsmor fra Fyn og hendes nye team har i dén grad forhøjet omsætningen siden overtagelsen, og målet er at blive endnu større. Klokken er 5.30 om morgenen og Nirekha Saravanabavan snører løbeskoene. Når hun kommer tilbage fra løbeturen i Bernstorffsparken, deltager hun i familiens morgenrutiner med god tid til at få børnene i vuggestuen. Sidstnævnte står hendes mand dog for. For sådan har de fordelt pligterne hos familien. Hendes mand, der er IT-uddannet, tager sig af hjemmet, så Nirekha kan komme ud over stepperne som indehaver af Jesper Nielsen-ejendomsmægler-forretningen i Charlottenlund.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X