NORD Julemesse - 18.-20. november 2022
Vælg en side

Kok Allan Schultz bag den gastronomiske perle Parsley Salon vinker farvel til kødet. Det bliver grøn mad med tilbehør af frisk fisk på højt niveau med muskler, saft og kraft baseret på fra-jord-til-bord-princippet.

Allan Schultz er ikke en fesen plantefætter, men en ’rigtig kok’ med muskler og tusser og med et stort bankende hjerte for både dansk gastronomi og den fantastiske klode, vi er så heldige at bo på. Men, hvis vi vil blive ved med det, så starter ansvaret med os selv. I køkkenet. 

– På grund af vores spisevaner er vi kommet derhen, hvor vi er i gang med at ødelægge vores jord, men vi har stadig en mulighed for at rulle tiden tilbage, lyder det fra den erfarne kok, der også siger, at han blev træt af kød. Noget han langt fra er alene om.


Allan Schultz er kok for Belgiens ambassade og indehaver af den gastronomiske perle Parsley Salon.

Øko-grønt og frie fisk

En ny grøn gastronomisk revolution, der handler om ansvar og plantebaseret mad på højt niveau, er i fuld gang, og Parsley Salon er med helt i front. Allan har slået kræfterne sammen med den legendariske kok Henrik Boserup. De to sammen skal dyrke grøntsager i Kyndeløse suppleret med grøntsager fra en 100 procent økologisk gård samme sted. Det nye koncept tager derfor udgangspunkt i jorden. Hvis der om onsdagen er knaldskarpe miniblegselleri i jorden, så er det altså dem, der er på menuen. Og hvis en bæredygtig fisker har fået en hummer ”på krogen”, så bliver den friskfangede fangst supplementet. Fisken i det ny Parsley Salon er kun fanget med line. Trawl og dambrug er no-go.


Parsley Salon går all-in på det grønne. Fra ’jord-til-bord’: Hvad jorden frembringer, definerer det gastronomiske indhold.

Grøn gourmet til selskaber og fester

Parsley Salon, der er i samme bygning som Hellerup Parkhotel og Rosé Rosé, er et sted, du kan booke, hvis du vil forkæles med tidens grønne gastronomi. Først til næste år åbner restauranten på fuldtid i forbindelse med en relancering af hotellet. Men i mellemtiden kan du nyde og blive forført af nyhøstede planter og frisk fisk på to måder. Book en aften hos Parsley Salon – private selskaber, firma–events, madkurser etc. – eller få Allan og hans team ud til dig. Parsley Salon leverer til alle slags fester og sammenkomster, og Allan er også grøn chefkok for den belgiske ambassade.

Besøg NORD’s Gastro butikker her:


error: Indhold er beskyttet.
X