NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

En af landets mest erfarne kvindelige cykelinstruktør Rikke Cedervall Laursen om, hvorfor cykling er så godt, og hvordan du kommer i gang.

Foto: LOW STUDIOS

Cykling er fantastisk til vægttab og ekstrem skånsom mod kroppen. Dog kommer man, som al anden sport ikke sovende til resultaterne. 3-4 gange om ugen, suppleret med styrketræning er et must. Lår, ben og balder bliver super flotte, men også maven og overkroppen, for dem bruger vi til at holde balancen og styre. Cykling er også en sand stress-dræber. Du bliver fyldt med endorfiner.

Sådan kommer du i gang

Allier dig med en veninde eller partner. Om det er en øvet eller nybegynder er underordnet. Eller find et hold kun for kvinder. Find også en god cykelforretning i dit område, der har forstand på
motionscykling. Alfa og omega er en dygtig træner. Med en træner kommer du hurtigere over de barrierer mange kvinder har overfor cykling: Hvordan skifter jeg slangen, når jeg punkterer? Gearskifte og håndbremser. Fart og trafik. Jeg har hjulpet mange kvinder over den første frygt.

FAKTA:
Min vildeste cykeloplevelse

Da jeg i 2015 vandt kvinderækken for motionister i Mellemøstens største cykelløb i Dubai. 100 km uden stigning og 2000 ryttere. Mit snit: 41 km/t på 100 km.

Barnlig cykelglæde blev til professionel cykelkarriere

Lige siden Rikke Cedervall Laursen som barn begyndte at se Tour de France, har hun været bidt af en gal cykel. I dag er hun 42 år og cykel- og fitnesstræner på 25. år. Hun er ejer og træner af cykelnetværket Team Charlie Cycling med 360 kvindelige medlemmer. Driver også kommunikationsbureauet CPH Relations.

Hvad koster det?

Start med en brugt cykel som nybegynder. Kan fås til omkring 7.000 kr. Bliver du bidt af sporten, fås en ny og god karboncykel fra 12.000 kr. Tights, cykelhandsker og hjelm er basisudstyr. Samlet fra 1.000 kr.

Besøg NORD’s Sundhedsbutikker her:

Elitesportens  idrætskirurger til dig

Elitesportens idrætskirurger til dig

Adeas Privathospitaler råder over landets fremmeste ekspertteam og nyeste teknologi, når skaderne efter idræt og sport skal behandles. Der findes vel ingen mere motiverende udsigt end Danmarks største fodboldstadium, når man slår øjnene op i opvågningsstuen på Adeas. Ny, eksklusiv privathospital i Parken. Et af topspecialerne er idrætskirurgi. Ført an af et ekspertteam bestående af de to medejere Klaus Bak og Frank Odgaard, samt Morten Wad og Morten Boesen. Alle top­ortopæd-kirurger med mangeårig erfaring og viden inden for avancerede operationer af sportsskader. De to sidstnævnte er endvidere cheflæger for fodbold- og håndboldlandsholdet.

læs mere
Forårsmorgentræning booster kroppens nervesystem

Forårsmorgentræning booster kroppens nervesystem

De gode hormoner, som bliver udskilt under træning, gør dig mentalt mere stærk og klar til at møde dagens udfordringer. Det er faktisk helt naturligt for kroppen at have en høj udskillelse af fx kortisol (stresshormon) om morgenen. Der er så mange ting, der taler for at morgentræne, at det vil være helt tosset ikke at komme i gang, for hvem kunne ikke tænke sig at ramme arbejdsdagen med sprudlende overskud, løftet humør, god samvittighed over veloverstået træning, øget mental kompetence og sundhedsoptimeret kredsløb – for nu at nævne blot en håndfuld af de mange goder, du opnår ved at få rørt dig fra morgenstunden.

læs mere
10 af de vildeste fitness gadgets

10 af de vildeste fitness gadgets

Markedet for fitness gadgets er inde i en vild udvikling. NORD ser på høretelefoner, der stimulerer dine hjernebølger, svømmebriller med display, elektroniske såler, den intelligente blender, men også mere mainstream træningselektronik, der sikrer optimalt træningsudbytte. Nogle ting virker dog mere skøre end nyttige …

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X