NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Covid-19 har bragt megen ny adfærd med sig – og flere af disse blev implementeret mere eller mindre over natten. Og mange af dem, har du som Leder helt sikkert ikke haft overblikket over, hvor-dan du skulle få implementeret i din afdeling eller måske hele virksomheden. I virkeligheden en fantastisk mulighed for at reflektere over dit eget handlemønster i krise- og uforberedte situationer.

 

30-dage eller chok …

Det er alment kendt, at vores underbevidsthed kræver op til 30 dages gentagelser af et nyt handlemønster, før end det optages i vores system som en ny og naturlig adfærd.
Undtagen når vi udsættes for et chok. I disse tilfælde reagerer vores krop og hjerne med en reaktion, der kan implementere ny adfærd med øjeblikkelig virkning.
Det gælder, uden undtagelse, for os alle sammen – både dig som leder og alle i dit team.
Og Covid-19 har bragt chokeffekt med sig hos mange – hvilket skaber store udfordringer for dig som Leder, da du ikke har haft mulighed for at se dit team i øjnene og være med til at kalibrere den nye individuelle adfærd 1:1.

 

Vi er jo alle sårbare

Vis vejen ved at vise din sårbarhed som leder.
Sårbarhed handler ikke alene om at vise sine tårer frem – det handler i endnu højere grad om at vise sig ærligt frem for sit team. For eksempel at du som leder blev sat foran en ny verdensorden med nye regler og adfærd, som du jo på ingen måde havde erfaring i at styre dig selv og dit team rundt i.
Sårbarhed handler også om at udvise lederskab, hvor du som leder rækker hånden frem til dit team og beder dem hjælpe til og samtidigt anerkende at du som leder står i en ny situation, som du ikke har prøvet før.
Den ærlige sårbarhed vil altså stimulere både innovation og udvikling, når du som Leder skaber plads og respekt i rummet til sårbarheden.

 

Den nye hverdag

Pludseligt skulle vi få arbejde og familieliv til at gå op i en højere enhed – derhjemme.
Emner som effektivitet og tolerance kom på tavlen som temaer, der automatisk vil være med til at skabe ny ledelsesstruktur og kultur.
Må du som leder også have hjemmearbejdsdage i fremtiden? JA!
– du har en pligt til at gå forrest, fordi ansvaret for at skabe det rette miljø og kultur i dit team er dit.
Pligten handler ikke om, at du skal have hjemme­arbejdsdage. Pligten ligger i, at du som leder skal
skabe et miljø og en kultur, hvor tillid og effektivitet italesættes via klare forventnings­afstemninger.
Mange teams er bygget op omkring synlig ledelse enten fysisk i samme lokale eller lidt nede ad gangen.
Den nye ledelses- og arbejdsstil kræver lige megen personlig indsats af både lederen og teamet.

 

Kun én kan have ansvaret

Og det er dig som leder, der har ansvaret for, at der forventningsafstemmes, udøves innovation og udvikling, skabes tillid og effektivitet og det i et miljø og en kultur, hvor vi alle skal være klar til, at der fortsat kan komme endnu en ny hverdag, som vi igen ikke har kontrollen over.
Kender du dit teams individuelle kerneværdier? Det er fra dem, de alle sammen hver især navigerer og reagerer. Kender du dine egne inderste kerneværdier?
Vi har værktøjer, der klarlægger disse hos dig selv og hele dit team. Ledelse handler om indsigt og udsyn.

 

Kim Borch, 51 år, har igennem de sidste 15 år hjulpet hundredvis af kursister og klienter til en bedre forståelse og bevidsthed om, hvordan man tager styringen i sit eget liv og når sine mål. Kims metoder er logiske, empatiske, strategiske og meget virkningsfulde. 


error: Indhold er beskyttet.
X