Vælg en side

Hvid, hvidere… og så alligevel lidt mørkt. I interiørdesigner Rut Káradóttirs hus på Island er de ydre og indre rammer smeltet sammen. Natur og interiør er blevet ét, og farverne fra de lyse nætter og mørke vintre har sat sit præg på en meget personlige indretning.

Med uforstyrret udsigt over Reykjavik og de omkringliggende bjerge ligger interiørdesigneren Rut Káradóttirs hvidskurede hus. Husets lyse nuancer brydes kun af grå/brune elementer som træ- og cementgulve samt en træterrasse.

Jeg holder meget af naturlige materialer og blander gerne rå materialer med bløde farver. Naturens egne materialer har en evne til at blive endnu smukkere med tiden. Desuden holder jeg meget af de utallige farvenuancer i den islandske natur – fx mos, lava, hotsprings og bjergene, udtaler Rut Káradóttirs.

Da Rut Káradóttir og hendes mand overtog huset i 2002 gik der kun fire år, før de besluttede, at tiden var inde til at redesigne og udvide grundplanet. De to springende punkter var, at Rut ville have kontor hjemme samt et sammenhængende rum med køkken, stue og spisestue. Kontoret kom i stand via 50 kvadratmeter ekstra tilbygning på de to etager på husets østside. Tilbygningen, der blev tegnet af den islandske arkitekt Logi Mar Einarsson, blev til i overensstemmelse med husets oprindelige udtryk – og med udgangspunkt i den omkringliggende natur.

Huset’s nye udtryk

Naturen spiller en markant rolle i redesignet af huset, hvilket ses i det store åbne rum: spiseafdeling, køkken, stuen og Ruts arbejdsrum. Haven skulle ligeledes redesignes for at passe til husets nye udtryk. Her fik familien assistance af land-skabsarkitekt Thrainn Hauksson, da de ønskede en have som harmonerede med husets interiør.

Og harmoni har vi virkeligt fået. Fx kan vi gå gennem glasskydedøre fra spaområdet til en træbro der flyder fra huset ud i haven, uddyber Rut Káradóttir.

Overalt er der store panoramavinduer, som lader lyset og naturen komme ind i boligen.

Lys betyder meget ift. at skabe den rigtige atmosfære, og det er én af de ting, jeg altid forsøger at lægge vægt på over for mine klienter. Da vi bor i den nordlige del af Island, er vi heldige at have mange lyse timer om sommeren. Om vinteren er lyset blot fremme 6-7 timer i døgnet, hvilket skal medregnes i boligdesignet, forklarer Rut Káradóttirs.

De to ting Rut Káradóttirs dog ikke bytter ud eller laver om på lige foreløbigt, er arbejdsrummet og spaen.

Jeg elsker at sidde ved bordet i mit arbejdsværelse, hvor jeg tilbringer det meste af min tid. Derudover er spaen er simpelthen det bedste sted at slappe af efter en lang dag og se aftensolen. Vi har uendelige mængder af geotermisk vand i Island, så det koster ikke én ret meget at ligge i spaen i flere timer og nyde naturen.

Mere om Rut Karadottir
Uddannet interiørdesigner fra Istituto Europeo di Design i Rom i 1993. Arbejdede derefter på en arkitektstegnestue i Italien. I 1997 tog hun tilbage til Island, hvor hun startede designstudio under eget navn. Rut Karadottir arbejder primært med design af private hjem i Island, samt feriehuse, kontorer, butikker, spaer og fitnesscentre.

Mardahl på frokosttur med  Ilse Jacobsen

Mardahl på frokosttur med Ilse Jacobsen

Fejende flot ankom den kendte iværksætter til Bistro Boheme i København. Håret kemokort, gylden hud og strålende øjne. For selv kræft kan ikke få bugt med power og viljestyrke, når man hedder Ilse Jacobsen. N ORDs redaktør Rina Mardahl siger det som det er: At hun altid har haft stor respekt for Ilse Jacobsen. Og der er derfor en vis stemning af forventning og glæde, da de to erhvervskvinder sætter sig til bords i Bistro Boheme.

læs mere

Besøg NORDs bolig butikker her:

God søvn starter i sengen

God søvn starter i sengen

Vi har spurgt tre sengespecialister om, hvorfor er det så vigtigt at købe sengen hos dem, der ved allermest om det. Michael Kramer fra Hästens: Hästens blev grundlagt i 1852, og dermed opstod vores ånd af fortrinlighed. Det er en ideologi, der ligger i forbindelsen mellem den erfarne håndværker og sengen, og som udledes af færdigheder, stolthed og dedikation.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X