Vælg en side

Er der noget, der kan varme os om hjertet og gøre os i godt humør, er det at møde et stort smil. En fremmed, du passerer på vejen, og som smiler til dig i forbifarten, kan løfte dit humør mange grader.

Og når dit lille barn er ved at tage livet af dig, fordi det ikke vil sove og skriger i timevis, kan det totalt smelte dit hjerte, når det flækker i et stort smil til dig.

Når babyen sender et stort tandløst smil, er det sødt, men resten af livet er velplejede og sunde tænder helt essentielt for at have et indtagende smil. Ja, man er tilbøjelig til kun at smile med eftertrykkeligt lukket mund, hvis man er utilfreds eller ligefrem flov over sine tænder.

Her er nogle gode råd til at få eller bevare et smukt smil.

Tandbørstning

Hvis du har et sundt tandsæt uden sygdomme, er det allervigtigste, du kan gøre, at børste tænderne to gange om dagen med fluortandpasta. Husk at skylle tandbørsten og ryste vandet af den for at undgå bakterier

Sådan børster du tænder

Børst dine tænder i to minutter, brug evt et stopur. Kig i spejlet og kom ind i alle kroge. Børst alle flader på alle tænder og kom helt op til tandkødet, hvor der sidder en del bakterier.

Elektriske tandbørster

Hvis du har svært ved at komme ind i alle kroge eller børster du alt for hårdt, er en elektrisk tandbørste genial. Den gør selv meget af arbejdet og er ofte indstillet til to minutter, så man ikke snyder med tiden.

Tandtråd

Selv hvis du børster tænderne grundigt, er det en god idé at bruge tandtråd to-tre gange om ugen – især hvis tænderne sidder tæt. Find den type, der passer bedst til dig.

Tandblegning

Du kan i mange tilfælde få et hvidere smil ved blegning – men få altid din tandlæges vurdering. Kaffe, te, rødvin og cigaretter er med til at misfarve. Et stort forbrug af  læskedrikke og frugt ætser emaljen, og når man bliver ældre, ændrer farven sig, fordi emaljen slides.

Skæve tænder

Hvis du er ked af at have skæve tænder, kan du få dem rettet med den nærmest usynlige metode Invisalign, hvor man sætter gennemsigtige skinner på tænderne, så de gradvis flytter sig.

Besøg NORD's Sundhedsbutikker her:

NORD Deal / CorpoCura

NORD Deal / CorpoCura

Gør det til dit nytårsforsæt at gøre noget ekstra godt for dig selv. Hos CorpoCura får du intet mindre end en topprofessionel behandling, hvor dybdemassagen er CorpoCuras hjertebarn. Få 60 min. dybdemassage.

læs mere
Sundhed / Sally Walker

Sundhed / Sally Walker

HJÆLP jeg har fået ”muffin-mave” Sådan lyder det ofte blandt mine kvindelige klienter, og når jeg holder foredrag. Har du også fået ‘muffin-mave? Du kender godt muffin-mave, ’flæsket’ der vælter ude over bæltestedet, som ligner toppen af den muffin, du køber hos...

læs mere
error: Content is protected !!
X