Vælg en side

Skagen finder man på toppen af det europæiske kontinent omkranset af de to have, det milde Kattegat og det brusende Skagerrak. Byen er omkranset af 60 km dejlig badestrand, og naturen i området er helt spektakulær.

Netop naturen – og det helt specielle lys – var det, der i slutningen af 1800-tallet fik kunstnere som Anna og Michael Ancher, P.S. Krøyer og Drachmann til at kaste deres kærlighed på Skagen. De var alle med til at åbne verdens øjne for byens skønhed.

Kunsten har stadig en rolle i byen i dag, for Skagen har både kunst og naturmuseer, gallerier og atelierer, hvor samtidskunstnere udfolder deres kreativitet. Det barske liv, som gennem årene har udfoldet sig heroppe, er skildret i mange af de berømte malerier, som bl.a. kan ses på Skagens Museum og i Michael og Anna Anchers Hus. Byens historie om de fattige fiskeres nøjsomme tilværelse og deres farefulde erhverv kan opleves på Skagen By- og Egnsmuseum. Den smukke og berømte natur kan man studere nærmere på Skagen Odde Naturcenter og på Naturhistorisk Museum.

 ​
I de gamle bydele finder man de karakteristiske gule huse med røde tegltage og hvide ”blonder”

Byen med de røde tage og de hvide blonder

I de gamle bydele Østerby, Vesterby og Gl. Skagen finder man de karakteristiske gule huse med røde tegltage og hvide ”blonder”. I Skagen finder man også Den Tilsandede Kirke, der står som et vidnesbyrd om naturens magt over mennesket. Efter at menigheden i flere år havde gravet sig frem gennem sandet til hver eneste gudstjeneste, måtte de til sidst give op, og kirken lukkede efter en sandflugt i år 1795. I dag står kun tårnet tilbage. Råbjerg Mile, som er endnu et af Skagens naturvidundere, er også Nordeuropas største vandreklit med 4 millioner m3 sand, som vandrer af sted mod øst og flytter sig ca. 15 meter om året.

Skagen rummer også Danmarks største industrihavn i antal landede mængder, men midt i det pulserende havnemiljø ligger en lille idyllisk lystbådehavn, som er omgivet af de charmerende røde Bindesbøll-pakhuse. Havnen er et af Skagens helt store sam-lingspunkter om sommeren, hvor det syder af liv og stemning.


Ved Skagen havn ligger de legendariske fiskepakhuse

Skagen med plads til alle

Ud over den overvældende natur og det rige kulturliv har byen et pulserende handelsliv med shopping-muligheder for enhver smag. For livsnydere byder Skagen på et væld af gode restauranter og spisesteder. Med fisken i centrum vil man opleve råvarer af højeste kvalitet, og byens kokke besidder en kreativitet, der får maden, anretningen og smagsoplevelsen til at gå op i en højere enhed.

I Skagen er der højt til himlen, og her kan man altid finde plads til ro og fordybelse. Men er man til en ferie med aktivt indhold, så er der også masser af oplevelser i Danmarks nordligste by. Der er guidede byvandringer hver eneste uge året rundt og festivaler såsom Skagen Fuglefestival, Skagen Litteraturfestival og den famøse Skagen Festival, som i øvrigt er Danmarks ældste musikfestival. For dem med benzin i blodet er der hvert år i juli Træf på Toppen – Danmarks største motorcykeltræf!

Men det helt særlige, der slår alt andet, er stadig lyset i Skagen. Her er flere solskinstimer end i resten af landet og en længere periode med lyse nætter om sommeren. De kendte Skagensmalere blev tiltrukket af lyset på Danmarks spids, der stadig i dag tiltrækker mange både danske og udenlandske turister.


Råbjerg Mile, Danmarks største vandreklit

 

Vidste du, at Skagen:
• er en helårsdestination med masser af aktiviteter og oplevelser for turister hele året
• har ca. 8.500 fastboende
• var den 4. mest populære destination i Europa kåret på Tripadvisor.com i 2010
• har ca. 1 mio. overnattende gæster på årsbasis
• har ca. 2 mio. besøgende på årsbasis
• har Danmarks største fiskerihavn i antal landede mængder af fisk og skaldyr
• har flest antal solskinstimer i Danmark
• er Europas bedste forårstræksted for rovfugle
• har Nordeuropas største vandreklit, der hedder Råbjerg Mile

Besøg NORD’s Hoteller her:

Kim Boye: Caminoen har sat mig endnu mere fri

Kim Boye: Caminoen har sat mig endnu mere fri

At gå Caminoen har for mentaltræner Kim Boye været ’som en tur med hunden gange hundrede’. Og særligt én oplevelse på den 900 kilometer lange vandring gjorde hele forskellen. Det var dag 15 på Caminoen, at den høje, stærke mand, som i årevis havde trænet mentalt med almindelige mennesker, sportsstjerner og utilpassede unge til større selvværd, blev ramt af frygt: — Der var 42 kilometer til den næste destination, og jeg havde derfor valgt at tage natten i brug. På et tidspunkt ankom jeg til en kæmpestor skov i bælgravende mørke. Men noget i mig fik mig til at fortsætte, mærke efter og sanse skoven. Efter 2-3 timer slap frygt og angst fuldstændig sit tag i mig. Det var så essentielt, at jeg brød ud i tårer, fordi frygten handlede om oplevelser i min opvækst.

læs mere
Danmark kan også!

Danmark kan også!

Vi leder med lys og lygte efter eksotiske feriedestinationer i udlandet, men du må ikke glemme det lille ordsprog der lyder – ude godt, hjemme bedst. Måske er der noget om snakken. Vi kan skrive side op og side ned om de mange skønne destinationer, der findes verden over. Og det gør der virkelig. Men vi skal heller ikke glemme, at vi selv sidder på en skat af gode og smukke ferieoplevelser.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X