Vælg en side

Rina og Luna – ejer og hund – prøvede en helhedsintegreret adfærdskonsultation hos Anette Røpke for at løse et særligt problem.

Det er jo ikke til at forstå, at lille søde Luna, der gerne sidder helt oppe i sin ’mors’ ansigt for at kysse, kan blive stjernetosset.

– Det begyndte efter hendes første løbetid. Pludselig blev hun utryg og aggressiv over for alle nye hunde, forklarer Rina Mardahl. NORDs redaktør og menneskemor for den 2 ½ årige chihuahua Luna. Overfor sidder Anette Røpke og nikker. Dyreadfærdsspecialister der altid ind-leder med at spørge ind til hundens adfærd og samværet med ejeren. Dernæst tales om racens særlige kendetegn, hundesprog og løsninger.

Tempel- og alarmhunde

Rina forklarer, at Luna også kan stå på altanen og flejne helt ud, hvis hun tror, at hun ser noget mistænksomt. Ifølge Anette Røpke helt naturligt, selvom det er et problem, når man dagligt møder nye hunde og bor i lejlighed.

– Luna hører til racen tempel- og alarmhunde, og de er avlet til at sidde højt oppe og råbe og skrige, så snart der er noget. Dvs., at en del af hendes adfærd er helt naturlig, fordi det er hundens biologiske, betingede adfærd, forklarer Anette.

Alfahun i Tuborg Havn

Dyreadfærdsspecialisten kalder den udfordrende del af Lunas adfærd for ejerskabszone-forsvarende.

– Det er zoner, hvor man forsvarer sin mad, sit vand, sit hvilested, sin flok og ikke mindst sin ejer, og grunden til, at det forstærkes efter hendes første løbetid er, at hun adfærdsbiologisk har en høj rang. Var hun en ulv i naturen, ville hun være en alfahun eller tantehun. Dvs. hunhunde med et højt indhold af kønshormoner.

Gi’ mig en baby!

Med andre ord: Luna er programmeret til at få hvalpe. Og det passer godt til Lunas øvrige adfærd. For ud over Lunas stærke ejerskabszoneforsvar, så er Luna også falsk drægtig og trist i forbindelse med løbetiden. I lang tid. Sammenlagt et halvt år. Rina har derfor overvejet sterilisation.

– Jeg er dog meget i tvivl og vil vente en løbetid mere og muligvis give hende et kuld hvalpe, siger Rina, og bliver bakket op af Anette Røpke, der er fortaler for homøopati til dyr og/eller hvalpe, fordi begge dele kan lægge en dæmper på de fertile og løbske hormoner.

Øvelser til hunde med stærkt ejerskabszoneforsvar:

Øjenkontakt:
Start hjemme. Klik (eller brug et ord) og giv godbid hver gang hunden holder øjenkontakten. Sæt sværhedsgraden op, mens man går. Til sidst kan en hel hær af hunde passere jer, fordi I holder øjenkontakten i de situationer, hvor problemet plejer at opstå.

Hvorfor? Du er hundens alfa-leder, og det viser du i øvelsen ved at holde øjenkontakt med bløde, venlige øjne og uden foroverbøjet krop. Dette signalerer; ”kom, jeg er din alfa-leder, og jeg har helt styr på tingene, og vi går bare stille og roligt forbi de hunde.”

S.T.O.P.:
Ordet STOP med O’et langt nede fra maven minder om en ulv, der knurrer. O’et betyder slut. Brug direkte og rolig eyestalking. Dvs. se hunden direkte i øjnene med rolige bevægelser. Hvorfor? Direkte eyestalking betyder STOP det, du gør lige nu, eller du bliver smidt ud af flokken/bliver markeret over næsen af dit menneske.

Dyreadfærdsspecialist med særlige evner

Anette Røpke har siden 1995 beskæftiget sig professionelt med dyr: Kæledyrs adfærdsproblemer, bedre dyrevelfærd for land-brugs– og forsøgsdyr, internationale studier af ulve, indført klikker-træning for hunde til Danmark, haft ansvaret for Siriuspatruljen i syv år, assisteret ved træningen af heste i Ringenes Herre, træner dyre-modeller til film og tv, skrevet bogen Dyrestemmer og været vært på programmerne Et hundeliv og Et dyreliv på Radio 24/7. Til daglig driver hun et landsted i Karlebo med 40 forskellige dyr. Halvdelen er rescue-dyr. Dvs. dyr reddet fra misrøgt og udnyttelse. Og den anden halvdel er Anette Røpkes egne dyr, hvoraf nogle ind-går i hendes Animal Models. Hun har også et stutteri for den uddøende hesterace Frederiksborghesten og skriver på en ny bog om hunde for People’s Press. Anette Røpke beskæftiger desuden flere assistenter og under-viser dyrlæger og andre med særlig interesse for dyreadfærd i sine helhedsintegrerede metoder, som dels er baseret på biologiske teorier, bl.a. biologen Rupert Sheldrakes, og på 22 års ESP-træning i Østen. ESP betyder ekstrasensorisk perception, og kan som hos Anette Røpke være medfødt. I den forbindelse samarbejder hun med politi og efterretningstjenester i udlandet med ESP- og telepati-tracking. Fx eftersøgning af hunde og katte i aflukkede kældre. ESP omfatter også instinktiv telepati, som vi har til fælles med dyrene og kan give klarsyn.

Anette Røpke
28 10 08 85 (kl. 10-15)
anette.roepke@me.com
anetteroepke.com

Besøg NORDs bolig butikker her:

MARLEY SØGER EN NY KÆRLIG FAMILIE

MARLEY SØGER EN NY KÆRLIG FAMILIE

Marley er verdens bedste, sødeste og kærligste dreng … når man kan tilbyde ham rammer, der imødekommer hans behov til punkt og prikke. Der var lagt op til det helt store eventyr med et aktivt og oplevelsesrigt liv i landlige omgivelser, hvor Marley lige præcis var den brik i puslespillet, der manglede.

læs mere
Kender du ”hot spot?”

Kender du ”hot spot?”

Skovshoved Dyreklinik. Vores engagerede og passionerede dyrelæger og veterinærsygeplejesker sørger for, at dit kæledyr får den bedst tænkelige behandling, hvor dyrets velfærd altid er i fokus. Vi har specialiseret os inden for ortopædi og modtager henvisninger fra andre klinikker med dyr, der kræver behandling for ortopædiske og neurokirurgiske lidelser, fx frakturer, korsbåndsskader og diskusprolapser. Uanset hvilken behandling, dit kæledyr kræver, har vi altid fokus på, at du får den nødvendige information om dyrets sygdom og det videre behandlingsforløb.

læs mere
Savner du kærlighed og træning?

Savner du kærlighed og træning?

Så er Brotus’ boblende hjerte til dig eller jer, der drømmer om den mest kærlige snude – klar på at lære nyt. Med sin blanding af Siberian Husky og Golden Retriever er 2-årige Brotus en skøn kombination af stærke jagtinstinkter og tryghedssøgende familiehund.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.