Vælg en side

Brug naturens vilde gaver til at gøre din juleudsmykning smukkere i en støvet og dragende palet og sæt scenen til hyggelige sammenkomster.

Julen er stadig den tid på året, hvor man samler familie og venner i sit hjem, som gerne må sætte en smuk ramme om sammenkomsterne. I år kan du sætte dit eget originale håndforarbejdede twist  på dine dekorationer ved at gå en tur i haven eller skoven og omforme din hjembragte fangst til duftende kranse, interessante opsatser og kunstværker, som sætter samtalerne i gang, når I sidder samlet i den pyntede stue. Brug trærammer med pressede blomster i lyse farver, små arrangementer af keramik i pastelfarver og pakker pyntet med kviste og en blanding af rustikt og blidt. Pynt bordet fx med en vild granranke med metal- spray og brug igen den lyse palet og metalfarver. Omdefinér din pynt fra bling-bling i stærke farver og skinnende materialer til støvede, metalliske overflader og fokuser på at style et hygge-inspireret fristed for sanserne med hyggelige plaider, let duftende stearinlys og organiske strukturer – alt sammen forbundet med en lys farvepalet, der er lige så indbydende, som den er rolig.

Denne rolige scene er som et postkort af dine drømmes jul, men i en nutidig udgave, fordi man her har brugt den hvide palet og tidssvarende detaljer i boligindretningen.

En buket bundet med raffiasnor af stedsegrønt, som dufter af natur. Et økovenligt, hjemmelavet juletræ af grene, små kugler, snor, stedsegrønt og evt. skaller. Hvis hjemmebag ikke er ens stærke side, kan man pynte købte småkager med glasur og glitter.

En æstetisk opstilling af mellemtonede trærammer med pressede blomster og blade i lyse nuancer har et viktoriansk skær. Sat sammen med keramik og glasvaser bliver det helt personligt og unikt.

 

Gaver pakket ind i samme farveskala er endnu en smuk detalje. Her pakket i håndlavet papir, natursnor, manillamærke og en enkelt grøn gren.

I dette sydafrikanske hjem, hvor julen falder om sommeren, giver syltetøjsglassene, som er rullet i flormelis, en fornemmelse af frost og vinter. Snor og stedsegrønt fuldender illusionen.

Det enkle soveværelse med den unikke seng af gammelt træ og med bløde tekstiler har også inviteret julen og naturen indenfor med de enkle og rustikke kranse.

Knitrende ild, draperede plaider i en blød sofa, julesokker som hænger fra en rustik pejs, en opstilling af bloklys i forskellige størrelser og smukt indpakkede gaver. Dertil grønne grene og kviste i alle størrelser.  Det samlede billede emmer af ro og overskud.Den fantastiske udsigt kan være sværere at efterligne.

Besøg NORDs bolig butikker her:

Sommerhus på sydafrikansk – gammel charme med nutidigt udtryk

Sommerhus på sydafrikansk – gammel charme med nutidigt udtryk

Et historisk sommerhus i Johannesburg har fået en gennemgribende renovering, der kombinerer en stram sort-hvid farvepalette med kurateret vintagedesign af en anden verden. Det overvejende sort-hvide univers, der gennemsyrer den gamle cottage i Johannesburg var ikke designudtryk, der lå fast fra starten. Men da husets ejere Guy og Nicola Bower – begge med en fortid i den grafiske branche – havde samlet en del kunstværker og tryk i sort-hvide prints satte det agendaen for indretningen. Væggene blev malet hvide og vindueskarme og dørkarme sorte som en markant og gennemført kontrast.

læs mere
Arkitekternes blærede filmstjernehus

Arkitekternes blærede filmstjernehus

Kom med indenfor hos et sydafrikansk arkitektpars futuristiske glas- og betonvilla med views to kill for.
Højt oppe i Cape Town’s velhaverområde, Nettleton Ridge, Clifton, hvor kun de überrige bor med en million dollar-udsigt til Atlanterhavet, ligger denne arkitektoniske drøm af en villa. Indehaverne Silvio Rech og Lesley Carstens står selv bag en lang række originale bygninger. Især er de kendte for deres safari lodges og resorts. I samarbejde med Peerutin Architects har de skabt deres helt egen futuristiske privatbolig, inspireret af L. A-arkitektur og 60’ernes og 70’ernes Hollywood. Og ikke mindst James Bond-film med shaken Martinis i glassene til glamourøse pool-fester. Huset er fordelt på fire etager, og når man ankommer fra gaden via garagen, er det gennem en kobberbeklædt skydedør ind til lobbyen, hvor et naturtro Moneypenny-skrivebord kickstarter husets forkærlighed for agent 007.

læs mere
Passion for  Sydafrikansk design

Passion for Sydafrikansk design

I den smukke, bjergrige natur i en lille havneby en halv time fra Cape Towns centrum har et amerikansk par fået bygget et meget personligt hus. Arkitekturen er inspireret af begge kontinenter, og huset er fyldt med sydafrikanske møbler og kunst – ikke mindst keramik af mange lokale kunstnere.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.