Sæt kurs mod havnen i Rungsted, som har fået en ny gastronomisk destination. 2960 Address er havnens nye darling, hvor teamet bag det populære Address i Tuborg Havn har slået dørene op.
Et på en gang ambitiøst og uformelt spisested, hvor der i maritime rammer jongleres med alt fra delikate tapas og konfiterede dåselækkerier til fyldige salater og grøntsager i sæson. Menukortet smager af Middelhavslandene, så forvent også en sydende omgang Gambas Pil Pil, Croquettes og krydret Gazpacho eller bistroklassikere som Foie gras terrine, Burrata og Parisertoast med skinke og to slags ost. Alt serveret snorlige af et køkken, der både har styr på råvarer og virkemidler. Søndag aften lokkes der også med helstegt krogmodnet oksehøjreb med nye kartofler og béarnaise. Tjek websitet for aktuelle tilbud.
VELSMAGENDE OG STILSIKKERT
På en solrig majdag, hvor havnens liv pulserede i takt med forårets optimisme, lagde NORDs udsendte vejen forbi en af de restauranter, der mestrer kunsten at forene gastronomisk kvalitet med stilfuld præ-sentation. Med tavlen fristende fuld af sæsonens delikatesser, blev det hurtigt klart, at frokosten her ville blive noget særligt.
Første servering var en smuk og delikat fortolkning af røget Østersølaks – blød, velsmagende og elegant anrettet. Den blev ledsaget af hvide asparges, nænsomt kogt al dente og herefter marineret, så de både bevarede bid og fik et frisk, syrligt modspil. Dertil kom sprøde salater i en let vinaigrettedressing, der bandt det hele sammen med ynde og finesse. En afbalanceret servering, hvor hver enkelt komponent spillede sin rolle med præcision.
SIKKER sans for både smag og æstetik
Dernæst fulgte en klassisk Cæsarsalat, men her var der skruet op for både kvalitet og generøsitet. Store, grillede stykker af saftig, fransk landkylling blev akkompagneret af cremet dressing, sprøde croutoner og en gavmild håndfuld friskhøvlet parmesan, der rundede smagsoplevelsen af med umami og fylde. En ret, man uden videre kunne spise igen og igen – og blive lige begejstret hver gang.
Med sin sikre sans for både smag og æstetik leverede frokosten en oplevelse, der indkapslede det bedste ved sæsonen: Lethed, friskhed og fornøjelse – alt sammen med udsigt til vandet og lyden af hverdagsliv i baggrunden.
KONDITORKUNST OG ISBAR PÅ HAVNEMOLEN
2960 Address har også egen konditor, Anna, der frister med alt fra kartoffelkager og dagens tærte til træstammer og Sarah Bernard – også i petit-fours størrelser til den lille søde tand. Er du til en kølig afslutning eller bare en lækker softice til gåturen, anbefales stedets isbar, hvor Kastberg Is forkæler med de lækreste varianter af sin art.
VIN OG VIND I HÅRET
Man er også velkommen til bare at slænge sig i de magelige loungemøbler på den udendørs terrasse med en af havnens smukkeste udsigter til vuggende sejlbåde og yachts. Nyd et glas vin fra det velspækkede vinkort, en velskænket fadøl eller en god kop kaffe med lidt sødt på siden. Eller den helt store mundvandsdrivende konditorkage.
VELSPÆKKET PROVIANTAFDELING
Restauranten huser også en proviantafdeling med et velkurateret udvalg af alskens delikatesser inden for fiskekonserves, pateer mv. plus et stort vinsortiment – lige til at tage med på båden eller bare med hjem. I et ”hemmeligt” skab kan du også finde et mindre nødlager af toiletartikler og andet praktisk, der er rart af have ved hånden, når der er langt til supermarkedet.
Besøg NORDs Gastro butikker her:
Den store vinbar guide
Få slukket mokkatørsten på NORD Magasinets kaffe-roadtrip, som guider dig gennem 7 destinationer, hvor kaffepausen krydres med smukke omgivelser.
Rasmus Knude fra The Samuel – mine favoritvine til sommer
Som partner på den 1-stjernede Michelin restaurant The Samuel i Hellerup deler Rasmus Knude sine personlige vinfavoritter til foråret. Med over 3500 flasker i kælderen kan det være en udfordring at vælge, men Rasmus har fundet de perfekte vine til at fejre den kommende sæson.
Restaurant Hellerup Sejlklub inviterer til FredagsToner
Oplev fantastisk livemusik og nyd en lækker middag i vores hyggelige omgivelser.