NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Kunne du forestille dig at galopere gennem Dyrehaven på en smuk hest, mens du får hovedet blæst godt igennem og glemmer alt om dagligdagen? Ridning på Mattssons Rideskole er en fed mulighed for motion, afslapning og socialt samvær.

Du behøver ikke at være startet med at ride som lille. Selvom du er voksen, i gang med uddannelse eller godt i gang med karrieren, er det ikke for sent at starte på at gå til ridning på den legendariske rideskole Mattssons, som ligger på en af Danmarks mest fantastiske placeringer – Øresund på den ene side, Klampenborg Station som nabo og ikke mindst rideparadiset Dyrehaven lige i baghaven.

Tre mænd på hest hos Mattssons Rideklub

Mand med sin hest på Mattssons rideklub

Sen ridedebut

– Ridning er for begge køn, og vi har både mænd og kvinder i vores rideklub. Som børn er det især mange piger, som går til ridning. Derfor er der faktisk ret mange mænd, som først begynder som voksne, og vi har plads til flere endnu, forklarer direktøren for Mattssons Rideklub, Kim Storm-Pallesen.

Han startede også selv som voksen, men siden har det meste af hans liv haft heste og ridning som omdrejningspunkt.

– Forstået på den måde at det er selve ridningen, jeg elsker, men jeg har også fået et uvurderligt og ultratæt netværk af venner samt folk, jeg har haft stor glæde af i mit arbejde, fortæller han.

Begynder i ridehuset

Som begynder bliver man ikke sendt direkte ud i skoven, men starter med at få privat- eller hold-undervisning om aftenen eller i weekenden i ridehuset.

Undervisningen har fokus på, at eleverne får en basal forståelse af hesten og dens natur, samt lærer at bevæge sig sikkert og trygt rundt omkring og med hesten.  Man arbejder med rytterens balance og smidighed og evne til at sidde rigtigt på hesten i alle tre gangarter.

Besøg NORD’s Sundheds butikker her:

Elitesportens  idrætskirurger til dig

Elitesportens idrætskirurger til dig

Adeas Privathospitaler råder over landets fremmeste ekspertteam og nyeste teknologi, når skaderne efter idræt og sport skal behandles. Der findes vel ingen mere motiverende udsigt end Danmarks største fodboldstadium, når man slår øjnene op i opvågningsstuen på Adeas. Ny, eksklusiv privathospital i Parken. Et af topspecialerne er idrætskirurgi. Ført an af et ekspertteam bestående af de to medejere Klaus Bak og Frank Odgaard, samt Morten Wad og Morten Boesen. Alle top­ortopæd-kirurger med mangeårig erfaring og viden inden for avancerede operationer af sportsskader. De to sidstnævnte er endvidere cheflæger for fodbold- og håndboldlandsholdet.

læs mere
Forårsmorgentræning booster kroppens nervesystem

Forårsmorgentræning booster kroppens nervesystem

De gode hormoner, som bliver udskilt under træning, gør dig mentalt mere stærk og klar til at møde dagens udfordringer. Det er faktisk helt naturligt for kroppen at have en høj udskillelse af fx kortisol (stresshormon) om morgenen. Der er så mange ting, der taler for at morgentræne, at det vil være helt tosset ikke at komme i gang, for hvem kunne ikke tænke sig at ramme arbejdsdagen med sprudlende overskud, løftet humør, god samvittighed over veloverstået træning, øget mental kompetence og sundhedsoptimeret kredsløb – for nu at nævne blot en håndfuld af de mange goder, du opnår ved at få rørt dig fra morgenstunden.

læs mere
10 af de vildeste fitness gadgets

10 af de vildeste fitness gadgets

Markedet for fitness gadgets er inde i en vild udvikling. NORD ser på høretelefoner, der stimulerer dine hjernebølger, svømmebriller med display, elektroniske såler, den intelligente blender, men også mere mainstream træningselektronik, der sikrer optimalt træningsudbytte. Nogle ting virker dog mere skøre end nyttige …

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X