Vælg en side

Côtes de Bourg er en af de ældste appellationer i Bordeaux AOC. Området ligger ca. 35 kilometer nord for Bordeaux by, på højre side af Garonne- og Dordogne floden, og 35 km nordvest for Pomerol og Margaux. Vinene fra dette område kan godt virke lidt rustikke, men jeg er stødt på Château Puybarbe, hvor den lidt blødere frugt er fremherskende, uden de rustikke tanniner som ofte kan være en udfordring. Château Puybarbe holder generelt på deres vine lidt længere før frigivelse, hvilket gør, at de har mere modenhed og balance. Disse to vine holder jeg især meget af, og de har tårnhøj kvalitet.

Château Puybarbe 2015
54% Merlot og 42% Cabernet Sauvignon (4% Malbec og Cabernet Franc) i skøn forening. 16 mdr. på fad.
Skøn dyb duft af moden mørk brombær. En dyb og rig vin, hvor de modne tanniner giver en lang og blød eftersmag, med rigtig god struktur og kompleksitet. Prøv den til grill, det røde kød eller simreretter. Bør dekanteres ca. 1 time før indtagelse.
Normalpris pr. flaske 225 kr.Nord-tilbud 2 fl. 350 kr.

Château Puybarbe 2015, Le Roc
88% Merlot, 12% Cabernet Sauvignon (små mængder Malbec/Cabernet Franc). 10-12 mdr. på fad. Duft af mørk blomme, solbær, hvid peber og lidt mineraler. Moden, frisk og livlig, med en lang og let spicy finish. Fantastisk balance fra start til slut. Prøv den til retter med kalv og svinekød.
Normalpris pr. flaske 149 kr. Nord-tilbud 2 fl. 250 kr.

Rasmus Vejbæk-Zerr er købmand i det prisvindende luksus-supermarked Hellerup Food Market (Meny) i Rotunden. Han har arbejdet professionelt med vin i 24 år. Er certificeret sommelier fra Vinakademiet og holder vinforedrag og smagninger. Hans hold Rotunden er sammenlagt nummer 1 over de seneste fem år ved DM i blindsmagning.

Besøg NORDs gastro butikker her:

Overset italiensk luksus

Overset italiensk luksus

Historien om Vermouth starter i Torino i 1786, da Antonio Benedetto Carpano studerede til urtelæge. Han var inspireret af af den tyske hedvin, der er lavet af malurt, en krydderurt, der oprindeligt blev tilsat billig vin for at skjule den rå smag af alkohol. Carpano eksperi-menterede med kombinationen af urter, krydderier og moscatel (hedvin), der affødte opfindelsen af vermouth-formlen. Vermouth er således vinbaserede likører, der i dag følger en streng produktionsproces: Den skal bestå af mindst 75% vin, have en minimum alkoholpro-cent på 14,5%, og så skal den indeholde artemisias (bynke), det er disse karakteristiske elementer, som giver den komplekse smag

læs mere
Sommerlier Nina Højgaard Jensen

Sommerlier Nina Højgaard Jensen

Hvilke Råvarer kan være en udfordring at matche med vin:
Friske grønne ærter kan have en klorofyl karakter, og ligesom med grønne asparges kan det give lidt udfordringer.
Hengemte/lagrede asiatiske soyasaucer kan have en meget kompleks smag, der også kan give udford­ringer. Syltede ingredienser – eddikesyre kan forstyrre nogle elementer i vinen.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.