NORD Sommermarked - 16. - 18. juni 2023
Vælg en side

En gang var han tocifret millionær med villa og BMW, i dag er han lykkelig med meget mindre på kontoen. Mød den tidligere ejendomsinvestor Kim Borch, der gik konkurs med et brag, og i dag underviser ledere og medarbejdere i øget bevidsthed og sælger ejendomme med hjertet.

Der er noget med Kim Borch og havet. En ro og en god følelse helt ned i maven, og selvom han ikke har båd længere, så var det oplagt at skyde billederne til interviewet med en af dansk erhvervslivs kendte navne i Rungsted Havn.  

– Jeg har altid været fascineret af havet, siger den 51-årige Kim Borch. En gang god for et tocifret millionbeløb og med villa i Dragør, som han dog sjældent opholdt sig i ret lang tid ad gangen, for han havde travlt. Mere end de fleste. 

– Jeg arbejdede stjernerne ned, og den slags har konsekvenser, siger den tidligere ejendomsinvestor, der i dag kører ad en tostrenget karrierevej med ejendomsmæglerfirmaet Kvadrat Bolig & Erhverv og som coach og mentor i sin virksomhed Body and Mind Institute – BAMI. Sidstnævnte er det mest synlige bevis på den udvikling Kim Borch har været igennem efter konkursen med Borch Invest i 2012.

Vestegnsdrengens sans for den gode handel

Vi spoler tiden tilbage til før finanskrisen. Det går godt, i særdeleshed hos Kim Borch. Efter at have beskæftiget sig med finanser og forsikringer i en årrække hos bl.a. Danske Bank og Codan Forsikring, havde den tidligere Vestegns-dreng fået stor succes med ejendomsaktiehandel. En forretningsmodel, der giver almindelig indkomsttjenende mulighed for at købe aktier i ejendomme. Den første ejendom, Kim handlede, kostede 80 millioner kroner og lå på Amagerbrogade.

– Jeg har altid haft en fascination af bygninger, og alternative kapitalplaceringer gav nogle helt nye muligheder, hvor almindelige mennesker også kunne være med, siger Kim, der i årene frem til 2012 drev sin investeringsvirksomhed Borch Invest. Med tyve ansatte og kontorer i London, Berlin og på Strøget i København gik det strygende, især grundet en stor kunde, der dog blev alt for stor.

Den tunge mail til medarbejderne: ”Gå hjem og kom ikke tilbage”

– Kunden stod for 95 procent af Borch Invest, så da de ville flytte administrationen af deres ejendoms-investeringer et andet sted hen, blev tæppet trukket fuldstændig væk under os.     

Det var en proces, der havde været under opsejling et stykke tid, og mere end én gang havde Kim stået på badebroen i Dragør, hvor han boede med sin daværende kone, deres to døtre og hans søn, og tænkt sorte tanker.

– Jeg husker især en tidlig morgen, hvor jeg stod på badebroen og næsten ikke kunne mere, men så lettede svanerne. Det var et livsbekræftende øjeblik midt i krisen.

Kim smøgede ærmerne op igen og forsøgte at redde stumperne. Men august 2012 var det endegyldigt forbi.

– Vi var taget på ferie ved Middelhavet, og da jeg igen stod og så ud over vandet, og håbede det bedste for virksomheden, ringede min advokat og meddelte mig, at den nye investor, der var fundet, alligevel ikke ville investere 50 procent, men kun 25, og det var ikke nok. Jeg satte mig ved computeren og skrev den svære, men ærlige mail ud til alle mine ansatte om at gå hjem. 

Selv de største nederlag kan man lære af

– Det var et kæmpe nederlag. Som menneske er jeg meget stolt, og jeg synes virkelig, at jeg havde fejlet big time. Jeg følte alle kunne se det på mig, og kørte fx til nabobyen, når jeg skulle handle ind, og der gik seks måneder fra konkursen til jeg turde vise mig i København igen. 

Villaen blev solgt, og han flyttede ind i en leje-lejlighed i København, og det næste halve år gik med at blive et menneske igen: 

– Jeg har aldrig fået en stressdiagnose, men det var det, jeg havde. Min krop kunne ikke mere, og uanset hvad jeg gerne ville, var det kun muligt at være aktiv i 1-2 timer, før den skulle hvile. Men i virkeligheden var det godt, for jeg lyttede til min krop, og den er klogere end dit hoved, og dét gjorde, at jeg langsomt kom på fode igen. 

Et år er ikke lang tid på både at sunde sig over en million-konkurs, skilsmisse og et nyt liv som 7-7 far, coachuddannelse og etablering af to nye virksomheder. Men Kim har før beskæftiget sig med personlig udvikling – han har bl.a. en healer-uddannelse – så derfor har det været indlysende for ham, at krisen skulle bringe ham et nyt sted hen.

– Jeg tror på, at vi skal lære af vores kriser, og den gang nåede jeg frem til, at jagten på penge fuldstændig havde taget styringen over mit liv. Og selvom penge giver muligheder, hvad er så det vigtigste i livet, når dagen er omme? Det er dine følelser, og det er dem, du har tættest på dig, og det der skete for mig, var, at jeg forsvandt fra mine kære og mig selv. 

Mennesket først – pengene sidst

Kim er helt åben om sit livs krise. Også når han uddanner ledere i at blive bedre ledere. Og det gør man ikke ved at råbe endnu højere, optimere og skære ind, men ved at investere i mennesker. 

– Vi tror, vi er så rationelle, men nej; ALT er emotionelt. Når det føles rigtigt, så gør du det. Og det kan også være et excel-ark, der bliver rigtigt i forhold til mål og ønsker, og så handler man på det. Hele vores beslutningssystem er emotionelt styret, og hvis man bliver bevidst om det, kan man faktisk sætte et fantastisk hold af medarbejdere, som arbejder med en øget bevidsthed for både dem selv og for virksomheden. For min tilgang til ledelse er, at virksomheden ikke lever af deres produkter, men de lever, fordi de har human ressources. Den vigtigste ingrediens i en virksomhed er medarbejderne. 

Kim laver målrettede lederuddannelser igennem BAMI med en-til-en træning, og han laver personlighedsudviklende kurser for både ledere og medarbejdere. Han gør det alene og sammen med andre coaches. Han bruger ord som tillid, ærlighed og øget bevidsthed fremfor management og MUS-samtaler. 

Træn din bevidsthed og få opfyldt dine drømme

– Mange tænker dét er spirituelt, men man kan så spørge, hvad er spirituelt? I virkeligheden er det energier, og jeg faciliterer en tillidsrejse, så man lærer at blive mere bevidst om at bruge sin energi rigtigt, siger Kim, der tror på, at med den rette indstilling kan alt lade sig gøre:

– Du kan ændre dine overbevisninger om, hvad du tror, du kan. Min ældste søn, som jeg jo har flasket op med denne livsindstilling, er så ’megairriterende’, fordi alt, hvad han sætter sig for, lykkes. Og det skyldes, at vi virkelig har trænet med øget bevidsthed og italesat, hvad der skal til for at opnå sine ønsker. Præcis det samme der skete for mig ude på badebroen, da det så allermest sort ud: Jeg kunne vælge at gå længere ud og gøre en ende på det – eller jeg kunne gå hjem og gøre noget ved det. 

Blå Bog

Kim Borch. Født 10. januar 1968 og fra Tåstrup. Finansielt uddannet i bank- og forsikrings-verdenen. Begyndte at arbejde som selvstændig med ejendomsinvestering i 1996. I 2001 grundlagde han Borch Invest og var dermed en af de første herhjemme, der handlede med ejendomsaktier. Borch Invest havde stor succes indtil konkursen i 2012, da deres største kunde forlod dem. Kim Borch har børnene Christian på 21 år, Lotte 16 år og Victoria 11 år fra to forskellige ægteskaber. Fraskilt og bor i København. Driver i dag ejendomsmæglervirksomheden Kvadrat Bolig & Erhverv og BAMI – Body and Mind Institute. BAMI afholder workshops i personlig udvikling for virksomheder og private, coach/mentorforløb og foredrag. Fokus er succes med øget bevidsthed og balance mellem krop og sind.

 

Walk & Talk med Dennis Knudsen

Walk & Talk med Dennis Knudsen

Snart far til fire !
Det var gamle venner, der mødtes i naturskønne omgivelser ved Charlottenlund Slot og talte om alt fra pæne ben til glæden over endelig at blive far, selvom man nærmer sig de 60, og hvordan det er ikke at have rørt en dråbe alkohol i næsten fire år.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X