Vælg en side

Kan man nyde pizzaer som en anden gourmet-middag? NORD gjorde forsøget med kvinden bag IL PURO i Waterfront. Katie Alling, som på kort tid har fået succes med sin ’rent italienske’ pizzarestaurant.


Katie Alling fik frie hænder til at skabe Il Puros ‘rene’ italienske univers.

Trøffelpasta til pecorino-osten, akacie­honning til gorgonzolaen og bresaola med ricotta-creme … Vi er kun nået til forretten – her kaldet antipasti. For selvom Il Puro ligger placeret i shopping-centeret Waterfront i Hellerup, så for­pligter navnet. Il Puro betyder ’det rene’ på italiensk, og i denne forbindelse hentyder det til, at man som gæst i restauranten med plads til omkring 38 gæster ved de 14 borde, kan, skal og bør forvente ’100 procent italiensk’.
– Jeg vil rigtig gerne vise, hvor godt man kan spise med simple råvarer. Det behøver ikke handle om, at der skal være alt muligt på, men man skal bare lukke øjnene og smage. Den bløde mozzarella, de friske tomater og den klassiske italienske bund… lyder det fra Katie Alling med henvisning til en af de pizzaer, vi skal smage efter vores antipasti.

180 graders opdatering

Il Puro tog over, hvor Pizza Project slap. De nye ejere headhuntede Katie Alling. 34-årig konceptudvikler fra Virum, der blev bedt om at give sit bud på ’en ny vending’ af pizzakonceptet, og resultatet var så godt, at hun også blev tilbudt at købe sig ind og drive det. Nu ejer hun halvdelen af Il Puro og har knoklet på at eksekvere sin 180 graders vending af stedet indtil åbningen i maj. Resultatet er virkelig hyggeligt med elegante hvide marmorborde, rustikke detaljer og smukke oliventræer. De fleste af gæsterne fore-trækker at spise deres pizza her. Faktisk hele 85 procent vil hellere sidde ned i de hyggelige og enkle omgivelser end at tage deres Funghi-pizza med hjem. En hvid svampe­pizza med løg, frisk persille og citronskal, som vi også skal smage, og nyde vin fra det lille, men smagfulde udvalg, som ViaVino står for. Samme leverandør, der også leverer til Michelin-restauranten Geranium.

Positive gæster med tid til snak

– I starten stod jeg her meget selv for at få en fornemmelse af, hvilken hjælp jeg havde brug for personalemæssigt, og for at finde ud af, hvilket klientel vi har. Og jeg må sige, at jeg er meget positivt overrasket over klientellet. Folk herude elsker at snakke, og de tager sig god tid, og de synes, at det er fedt, at der ikke er begrænsning på, hvor længe man har bordet. Det matcher jo godt med vores ønske om at gøre det hyggeligt og hjemligt, forklarer Katie, der siden åbningen har tredoblet omsætningen og fået flere med på holdet. Lige nu arbejder her 15 inklusive Katie selv. Og i modsætning til andre steder har Katie helt bevidst valgt at gå efter personlighed fremfor faglig profil.


Pizzaerne er lavet med hjemmelavet surdej og bages i brændefyrede stentøjsovne.

Personlige kompetencer er et must

– For mig er energi, udadvendthed – herunder at være social og i stand til at snakke, være imødekommende og pligtopfyldende – klassiske dyder på en arbejdsplads og langt vigtigere end erfaring. Især energien er sindssyg vigtig, og hvad man ikke kan, kan læres.
Ambitionen er også at drive det videre.
– Jeg vil rigtig gerne have flere steder, men først skal vi have styr på Il Puro i Waterfront. Gøre det til den succes, det helt afgjort kan blive, så længe alle som arbejder her, er dedikeret til det. For det hænger sammen.
Katie selv arbejder mere end de fleste. Minimum 60 timer om ugen, hvor de ca. 40 timer er som tjener eller i køkkenet.
– Jeg kan godt lide at udfordre mig selv og springe ud i nyt, og jeg er heller ikke bange for, at det kan være hårdt. Jeg har masser af drivkraft.

Børn og himmelske pizzaer

Hun har også to små børn derhjemme, fortæller hun. Hvordan hænger det lige sammen?
– Fordi nu er det min tur! siger hun og griner. Katie gik hjemme, da børnene var helt små. Men efter mor er blevet restaurantejer, hvilket de syntes er ret sejt at sige i skolen, har hendes mand taget over i hjemmet. Fantastisk, siger hun, og ikke mindst nødvendigt, når mors arbejdsdag nogle dage er fra 9 morgen til 22 aften. Endelig kommer de på bordet. Pizzaerne. Dem, det hele handler om. Vi får hele tre styks.
Udover den vegetariske svampepizza med revet citronskal også en salamipizza med hvidløgsolie og en klassisk parmapizza med frisk parmaskinke, parmesan og rucola. Vi smager. Vi lukker øjnene. Vi nyder det. De helt enkle, delikate smage. Og pizzabunden? Den er helt unik.

Il Puros signaturbrød

– Jeg er simpelthen så stolt af vores dej. Den spiller maks, uanset hvordan man bruger den. Om vi bruger den til pizzaer, vores store luftige brød om aftenen, som brød til forretterne, morgenmadspizzaerne eller til vores hjemmelavede paninis.

Il Puros pizza- og brøddej er en surdej, som ligger 2-3 dage, før den bliver brugt. Der er meget vand og luft i, hvilket også gør, at den ikke er så tung at spise, og bagningen foregår i en rigtig brændefyret pizza­stenovn. Katie og hendes køkkenhold har også udviklet en morgenmadspizza. Måske det eneste ikke helt autentiske italienske på kortet, men en fusion af dansk og italiensk morgenmad. Fx pizza­brød toppet med honning eller med æg og bacon. Det lyder godt. Jeg håber endnu flere finder vej til Il Puro. For det er virkelig et sted til alle os der elsker det italienske med et gevaldigt nøk opad, og hvor man ikke bliver så tung af det skønne brød. Inden vi afslutter med tiramisu og panna cotta, så fortæller Katie også, at næste udvidelse på menu­kortet er pasta. Enkle og kendte, klassiske pastaretter på Il Puro-måden.


Nords redaktør testede Hellerups nye pizzarestaurant.


Katie Alling: Medindehaver, konceptudvikler og daglig leder i Il Puro. Har boet i bl.a. Schweiz, hvor hun har arbejdet med multimedier og konceptudvikling.

Besøg NORDs gastro butikker her:

Slap af med takeaway fra Thai Lanna

Slap af med takeaway fra Thai Lanna

Hent eller få bragt Thai Lannas thai- specialiteter og nyd din aften. Dagene bliver hurtigt fyldt op med opgaver på denne tid af året – og maven med tunge vinterretter. Forkæl dig selv og din familie med de velsmagende og veltilberedte thai­retter fra Thai Lanna i Hellerup, når I bare skal slappe af efter en lang dag.
Hvis du får uventede gæster eller skal holde en lille julekomsammen med venner eller familie, vil en menu fra Thai Lanna også være et hit som alternativ til den klassiske julemad.

læs mere
Spis eksklusiv dansk frokost

Spis eksklusiv dansk frokost

Det er hvad der kendetegner spise­stedet Ambassaden & Konsulatet, som Mads Ganderup Jensen er manden bag. På få år, men med mere end 30 års erfaring i branchen, og en stor passion for faget, har Mads formået at skabe en af de absolut bedste frokostrestauranter i København. Der er en helt speciel og god stemning, når man ankommer til den lækre og atmosfærefyldte frokost­restaurant. Lokalet i sig selv er helt unikt, her bliver man mødt af charmerende møbler, hvide duge, levende lys og enestående lofts­malerier.

læs mere

error: Content is protected !!
X