Vælg en side

Den danske madscene har gennemgået en revolutionerende udvikling de seneste årtier. Parsley Salon er en hyldest til stjernekokkene, som står bag revolutionen. Midt i Hellerup under Hellerup Parkhotel kan de heldige, som får fat i en billet, opleve landets absolut bedste, mest berømte og berygtede topkokke i en række helt unikke ‘jamsessions’.

Indehaver af Parsley Salon, den anerkendte kok, Allan Schultz Dluzen, lavede simpelthen en liste med de 50 kokke, som han selv beundrede mest, og foreløbig har over halvdelen af dem sagt, ja tak.

Under titlen ‘Dansk Gastronomi 1985-2020’ vil de kommende sæsoner på Parsley Salon således byde på et festfyrværkeri af gastronomi i verdensklasse. Foreløbig har der allerede været besøg af navne som Thomas Rode, Thomas Pasfal, Francis Cardenau, Per Thøstesen (Bistro Bohême og Bocuse i Lyon), den legendariske Claus ‘Røde’ Christensen fra Salon, og verdensstjernen Bo Bech.

Lucas, Per Thøstesen fra Bistro Boheme og Vincent Chaisy fra Parsley Salon.

Oplevelsen i restauranten under Hellerup Parkhotel er helt unik og intim. Man sidder med vid udsigt til det halvåbne køkken, og kommer dejligt tæt på madlavningen og atmosfæren i køkkenet. Her kan kokkene smide tøjlerne og sammen med ligesindede prøve ting af, som de normalt ikke ville lave i deres egne restauranter. Nøgleord er samarbejde/jam-session, topkvalitet og rigtig god stemning.

Allan Schultz Dluzen og Vincent Chaisy fra Parsley Salon, står altid i køkkenet.

Allan Schultz Dluzen forklarer:
– Projektet er både en perlerække gastronomiske oplevelser, og senere kommer en bogudgivelse. Jeg vil gennem aktive sessions fortælle historien om, hvordan den nye danske gastronomi har udviklet sig. De enkelte kokke og sessioner kommer således til at udgøre mange fortællinger i ét stort narrativ. Typisk har jeg et par dage af gangen sammen med den enkelte kok, hvor vi sammensætter middagen. Bagefter slutter vi af med en samtale, der bliver til bogprojektet. Hver kok får 15 sider med tekst og billeder, et samlet værk på 3 bind. Gæsterne bliver derfor helt bogstaveligt, og på ganske en enestående måde, en del af dansk madhistorie.

Om Allan Schultz Dluzen
Allan er udlært hos Erwin Lauterbach fra Hotel Østerport 1989 (1 Michelin stjerne), og er desuden kendt fra den trendy restaurant Schultz i 90’erne og Konrad, Victor, Glostrup Park og flere. Undervejs har han arbejdet sammen med et væld af danske stjernekokke. Den rejse danner inspirationen til Parsley Salons ‘Jamsessions’. Allan vil gennem ord, billeder og ikke mindst mad beskrive, hvordan Danmark har udviklet sig fra en sovs-og-kartofler-nation til en gourmetdestination i verdensklasse.

Kommende arrangementer:

Bo Bech
12. november
Det bliver en aften med fuld knald på. Bo Bech er ikke kompromisets mand, og han er til stadighed på jagt efter det perfekte.

Betina Repstock
26. november
Alle der bor nord for København kender Betina Repstock. Hun drev ”Røgeriet” på Rungsted Havn i en årrække. Køkkenchef på Alberto K og har vundet et utal af priser.

Rene Bolvig
14. januar 2021
Rene Bolvig er nærmest født som kok. Født ind i branchen og ikke mindst kendt i kokkeverdenen som en sand mester.

Jan ”Cocotte” Pedersen
29. januar 2021
Et sandt ikon. Jan har både vundet Bocuse Do’r med sin fiskeret & en Oscar for Barbettes Gæstebud. Jan satte Danmark på det gastronomiske verdenskort i 1983, da han som den første fik 1 Michelin stjerne.

 

Besøg NORD’s Gastro butikker her:


error: Content is protected !!
X