Vælg en side

”Jeg tjekker folks krop, hvordan den ser ud her og nu. Hvordan har de stemt den selv den seneste tid, hvad har de brugt kræfter på? De fleste, der kommer ind ad min dør, er i en eller anden form for ubalance, og jeg skal sørge for, de kan spille rent igen”

 

I disse knap så cool coronatider er det vigtigere end nogen sinde at kunne kunsten bare at være. Langt de fleste af os jager rundt og er alt for meget i hovedet og alt for lidt i kroppen. Heldigvis kan vi hver især gøre noget godt for os selv og bane vejen for en stressfri hverdag, konstaterer osteopat Gorm Alex Petersen, der er aktuel med bogen ”Kroppens Klaverstemmer”.

Bogens intention er at vise, hvor lidt der skal til for at forbedre livsværdien. Her er ikke tale om slanke-kure, motionsomlægninger eller uoverstigelige ænd-ringer i livsstil. Følger man de skitserede øvelser og råd, der optræder hyppigt i den spændende for-tælling, vil man med en lille indsats blive belønnet med en ganske stor virkning.

Prøv fx den afslappende vejrtrækningsøvelse 4-2-6-2, hvor indåndingener er fire sekunder kortere end udåndingen, der er seks sekunder. 2-tallene er pausen mellem ind- og udånding. Gentag 8-10 gange og mærk roen i kroppen.

Forfattere: Journalist Dan Melchior og osteopat Gorm Alex Petersen. Forlag: People’s Press. 272 sider: Fås hos førende boghandlere og online. Pris: 209-299 kr.

Besøg NORD’s Sundhedsbutikker her:

Q&A med Holger Rune  fra Gentofte

Q&A med Holger Rune fra Gentofte

Har du også fulgt Holger Rune i sommerens nervebidende tenniskampe? Vi fangede det unge stortalent på farten mellem verdensturneringer og bopælen i Monaco, og fik en snak om tennis og om at leve sit drømmeliv.

læs mere
Forårsmorgentræning booster kroppens nervesystem

Forårsmorgentræning booster kroppens nervesystem

De gode hormoner, som bliver udskilt under træning, gør dig mentalt mere stærk og klar til at møde dagens udfordringer. Det er faktisk helt naturligt for kroppen at have en høj udskillelse af fx kortisol (stresshormon) om morgenen. Der er så mange ting, der taler for at morgentræne, at det vil være helt tosset ikke at komme i gang, for hvem kunne ikke tænke sig at ramme arbejdsdagen med sprudlende overskud, løftet humør, god samvittighed over veloverstået træning, øget mental kompetence og sundhedsoptimeret kredsløb – for nu at nævne blot en håndfuld af de mange goder, du opnår ved at få rørt dig fra morgenstunden.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.