15 store romkugler:
• 130 g smeltet smør
• 270 g fint sukker
• 2 æg
• 100 g hvedemel
• 6 spsk. kakao
• 1 tsk. vaniljesukker
ENDVIDERE
• 50 g mandelmel
• 2 spsk. hindbærsyltetøj
• 3 spsk. romessens
• 40 g koldt smør
PYNT
• 150 g mørk chokolade
• 50 g ristede kokosflager
• 3 spsk. frysetørrede jordbær
Tænd ovnen på 180 grader.
Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt. Rør hvedemel og kakao i dejen sammen med vaniljesukker. Kom kagen i en smurt bradepande på 15 cm x 30 cm og bag den i 30 minutter.
Lad kagen afkøle let. Smuldr kagen ned i en stor skål, tilsæt mandelmel, syltetøj, romessens og smør, saml med fingrene og tril til kugler som bordtennisbolde. Sæt i køleskabet, mens chokoladen smelter.
Vend romkuglerne i den smeltede chokolade. Drys med kokosflager og frysetørret jordbær.
KOKKETID: 20 minutter BAGETID: 30 minutter KOMFURTID: 5 minutter
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye op-skrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Kage med vaniljesyltede pærer og kokos
En skøn sensommerkage, der både er lækker lun og kold af Camilla Lawes.
Islagkage med jordbær
1-2-3 så er der en lækker islagkage, den hurtigste kage der smager himmelsk.
Sprøde cookies med lime, havregryn og hasselnødder
Lækre sprøde cookies, der pyntes med hvid chokolade, spis dem, som de er – eller til en portion is.