8-10 personer
Tilberedningstid: 25 min
Bagetid 30 min
Hviletid: 30 min
Bund:
150 g koldt smør
150 g hvedemel
50 g mandelmel
0,5 dl flormelis + ekstra til udrulning
1 æg
½ spsk vand
15 g smør til formen
Fyld:
300 g jordbær
0,5 dl kærnemælk
250 g mascarpone
4 æg
90 g sukker
20 g farin
3 spsk maizena
1 spsk orangeblomstvand
1 knsp salt
Bund
Skær smørret i små tern og gnid dem sammen med hvedemel, mandelmel og flormelis. Tilsæt æg og vand, og saml dejen, uden at ælte den for meget, til en glat dej. Pak dejen i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter. Rul dejen ud på et bord drysset med flormelis og kom den i en smurt tærteform på 22 cm i diameter.
Fyld
Skyl og nip stilken af jordbærrene og del dem i halve på langs. Pisk kærnemælk med mascarpone til en cremet masse. Pisk æg med de to slags sukker i en anden skål og vend mascarponecremen forsigtigt i. Tilsæt maizena sammen med orangeblomstvand og salt, og saml til en cremet masse.
Hæld massen i formen og fordel de halve jordbær på overfladen. Tryk dem let ned i massen. Bag tærten i en forvarmet ovn med varmluft ved 180 °C i 25-30 minutter, til fyldet er fast, og kanten er sprød. Server tærten i store stykker, som den er, eller med en skefuld vaniljeis til.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Opskrift: Æblekager med kanel & hvid chokolade
Lækre romkugler med tranebær, mandler, kokos og dadler. Blend ingredienserne til en ensartet masse, tril kugler, og køl dem. Overtræk med smeltet mørk chokolade og drys med matcha. Perfekt til 12 personer på kun 20 minutter plus hviletid. Klar til servering efter afkøling.
Opskrift: Kokos-chai kugler
Lækre romkugler med tranebær, mandler, kokos og dadler. Blend ingredienserne til en ensartet masse, tril kugler, og køl dem. Overtræk med smeltet mørk chokolade og drys med matcha. Perfekt til 12 personer på kun 20 minutter plus hviletid. Klar til servering efter afkøling.
Opskrift: Tarte tatin med ananas
Min absolutte favoritdessert, her er det en variation med ananas. Nyd den lun som den er, eller med flødeskum eller vaniljeis.