Vælg en side

• 4-6 personer

Ingredienser

• 2 spsk. olivenolie

• 1 stort løg

• 350 gram risottoris

• 300 gram Hokkaido græskar eller en butternut squash (uden skal)

• 120 ml hvidvin

• 60 gram usaltet smør

• 1.5 l grøntsags- eller kylling bouillon

• 120 gram revet parmesan

• Fint salt

• Friskkværnet peber

• 50 gram hasselnødder uden skal

• 200 gram kantareller

• En håndfuld purløg

Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne i ca. 2 min. på en tør pande over medium varme. Rør konstant indtil nødderne begynder at afgive deres karakteristiske duft. Hak dem groft og sæt til side. 

I den samme pande varmes halvdelen af olien over medium varme, og kantarellerne steges i 1 min., mens der røres forsigtigt. Sæt til side. 

Hak løget fint. Hak græskarret. Hak purløget fint og sæt til side. Riv parmesanen og sæt til side. I en stor gryde eller cocotte opvarmes den resterende olie ved medium varme, og løget sauteres i 5 min., indtil det er gennemsigtigt. Tilsæt ris og kog videre i 2-3 min. Tilsæt græskar og steg videre i 1 min. 

Tilsæt vin, bring i kog og kog indtil vinen næsten er fordampet. Tilsæt bouillon indtil risen er dækket og lad simre uden låg, mens der røres jævnligt. Der tilsættes hele tiden bouillon, så risene hele tiden er dækket. Lad simre indtil risene er al dente, og væsken er optaget. Rør smør og parmesan i og smag til med salt og peber. 

Fordel risottoen på tallerkner eller i skåle og arrangér kantareller på toppen. Drys med purløg, nødder og parmesan. Smag til med salt og peber.

Besøg NORD’s Gastro butikker her:

Garbanzo – En farverig mundfuld

Garbanzo – En farverig mundfuld

Friskbagte pitabrød med chiafrø og quinoafrø rullet i majsmel, inden de kommer i ovnen. Derefter fyldt med friske grønne råvarer, udvalgte luksussalater og endelig kød eller falafel, så du kan sætte tænderne i en smuk og farverig mundfuld. Du kan også vælge en bowl.

læs mere
error: Content is protected !!
X