Antal: 12 små glas
Tid: 30 minutter
Komfurtid: 20 minutter
1 kg madæbler
½ vaniljestang
½ dl æblejuice
80 g sukker
Æblekagerasp:
8 små makroner
150 g pankorasp
60 g sukker
40 g smør
2 spsk kanel
Creme:
200 g mascarpone
½ vaniljestang, korn
4 spsk flormelis
1 dl piskefløde
50 g hvid chokolade
1. Skræl æblerne, del dem i kvarter og fjern kernehuset. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom æbler, vaniljekorn og den tomme stang i en gryde sammen med æblejuice, og kog til mos ved svag varme under låg.
2. Tag gryden fra varmen, fjern vaniljestangen, og rør sukkeret i. Mas og rør mosen sammen med et piskeris til en ensartet masse. Stil mosen til afkøling.
3. Knus makronerne helt fint, og bland dem sammen med rasp og sukker. Smelt smør gyldent på en pande, tilsæt raspblandingen og rist, til den er sprød og gylden. Krydr med kanel. Brug en bred palet og vend raspen flittigt, mens den bruner.
4. Rør mascarpone med vaniljekorn og flormelis til en lind masse. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i. Hak halvdelen af chokoladen helt fint, og vend den i cremen.
5. Fordel rasp i bunden af hvert glas, derefter æblekompot og til sidst creme. Gentag dette lagvis i et glas (dryp evt. raspblandingen med lidt portvin).
6. Hak resten af chokoladen groft, og drys den på som pynt.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Opskrift: Kokos-chai kugler
Lækre romkugler med tranebær, mandler, kokos og dadler. Blend ingredienserne til en ensartet masse, tril kugler, og køl dem. Overtræk med smeltet mørk chokolade og drys med matcha. Perfekt til 12 personer på kun 20 minutter plus hviletid. Klar til servering efter afkøling.
Opskrift: Tarte tatin med ananas
Min absolutte favoritdessert, her er det en variation med ananas. Nyd den lun som den er, eller med flødeskum eller vaniljeis.
Opskrift: Brownie og jordbær
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.