NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Du behøver ikke bevæge dig langt for at opleve en ny og spændende bydel i København, hvor folk om sommeren render rundt med badedyr, håndklæder omkring skuldrene og en kaffe i hånden i en charmerende nybyggerstemning. Århusgade-kvarteret i Nordhavn er ved at tage form og finde sin karakter.

Indre Nordhavn har haft fart på de senere år og er blevet en ny og spændende bydel, som for ikke så mange år siden var skjult bag et gitter, fordi det var del af Københavns Frihavn. Århusgadekvarteret i Nordhavn er virkelig ved at finde sin form.

Indtager alt det nye

Nye beboere i de mange nye lejligheder, de, der arbejder her, og interesserede besøgende, har travlt med at indtage alt det nye i en bydel, hvor vandet er inden for rækkevidde alle steder – og er ultrapopulært at hoppe i.

 


 Der er altid mulighed for et afstressende kig ud over vandet.

Bæredygtig bydel

I 2015 flyttede de første beboere ind, og i dag bor her ca. 2.800 personer i en fremtidssikret bydel, hvor man har gjort meget ud af bæredygtighed og gode klimaløsninger. Fx bruger man overskudsvarme fra kontorbygninger til at opvarme boliger, mens kontorbygningerne afkøles af havvand.

Egne metrostationer

Nordhavn er nu også en bydel med egne metro-stationer. Du kan komme fra Nordhavn metrostation til Rådhuspladsen på otte minutter og fra Orientkaj metrostation til Kongens Nytorv på syv minutter. Til sommer får Havnebussen også stoppested til sine nye, elektriske både.

Liv på taget

Midt blandt lejlighederne ligger en stor ny biograf og et parkeringshus med konditag i 24 meters højde og med en flot udsigt over Nordhavn, Øresund og havneløbet. Dagligvarebutikker og specialforretninger er åbnet, det samme er hoteller, caféer, vinbar, frisør og biograf.

 


Sportsklubberne kan bruge det nye, flydende aktivitetshus.

Klubliv og fællesskab

Den nye vinterbadeforening og de andre nye sportsklubber i Nordhavn benytter i fællesskab et fint, nyt, flydende aktivitetshus med sauna, om-klædning og fællesrum, som Københavns Kommune har fået bygget. Foruden vinterbaderne er der kajakklub, løb og motion, svømmeklub og triatlon.

Nye vilde kulturtilbud

Der kommer også spændende kulturtilbud i de kommende år. Udviklingen er begyndt at brede sig til Ydre Nordhavn, fx skal den 261 meter lange og 125 brede tunnelfabrik som blev opført for at støbe tunnelelementer til Øresundsforbindelsen, ombygges til et kæmpe kulturhus med alt fra værksteder og atelierer til spisesteder og studieboliger, og i vinter åbnede et nyt grønt område, Nordtippen, med søer og naturliv.

Endnu mere udvikling

Dertil kommer de nye områder Redmolen, Sundmolen, Kronløbsøen, Trælastholmen og Levantkaj, som også er ved at blive udviklet. Visionen er, at der alle vegne skal være korte afstande mellem boliger, arbejdspladser og kollektiv trafik, og at havnens industrihistorie fortsat skal være en del af områdets atmosfære.

 


De solslikkende gæster myldrer frem om sommeren på Nordhavns egen strand

Besøg NORDs bolig butikker her:


error: Indhold er beskyttet.
X