La Table emmer af klassisk fransk bistrostemning med et dansk twist, og her er ingen stive skuldre – bare ærlig mad, godt selskab og gode priser.
La Table er seneste skud på stammen fra Copenhagen Concepts, som også står bag MASH, Levi og Bistro Sommelier. Også denne gang har de givet sig i kast med bistrokonceptet, inspireret af de mange brasserier i Paris. Her serveres enkel, velsmagende mad, men til priser, der er til at forstå.
− Vi har skabt et sted, hvor vi kan levere mad af høj kvalitet uden at skrue priserne i vejret. Når man har plads til mange gæster på en stor lokation, kan man nemlig holde priserne nede, siger medejer Mikkel Glahn, mens han hilser på en af stamgæsterne, der allerede har fundet vej tilbage.
Bordets glæder
Og plads er der nok af. I lokalerne kan 300 gæster sætte sig ved de nye højborde eller små, intime borde. De støvede grønne vægge, søjlerne malet af en lokal kunstner, og de hvide duge skaber en afslappet, men elegant atmosfære. Siden åbningen i september har La Table allerede haft over 5000 gæster, og succesen fortsætter.
Franske favoritter
Menukortet byder på klassiske bistroretter, som skifter med årstiderne, men altid har favoritter som moules marinieres, steak frites og dagens ret, Plat du Jour. Den dag vi er på besøg, er det Confit de Canard, der ryger ud af køkkenet i en lind strøm.
− Vi laver det simpelt, men godt. Det handler om at ramme balancen mellem kvalitet og pris, siger Mikkel.
La Table går ikke på kompromis med råvarerne. Kød fra Himmerland, franske østers og danske sæsongrøntsager er med til at hæve niveauet, selvom du kan få en mør steak med bearnaise for kun 158 kr.
Bobler til softice?!
Og så er der boblerne. La Table serverer en magnumflaske franske bobler til 395 kr., hvilket ifølge Mikkel er ”uhørt billigt.” Er du mere til Chardonnay, findes den på karaffel til under 100 kr. Men hvad sker der lige med det knapt så franske ”soft ice ad libitum”? Mikkel griner.
− Ja, ideen skiller vandene, men det er altså et hit, siger han, og vi smager begge på gourmet-softicen ”Kastberg” med masser af ægte vanilje og vanedannende smag.
La Table
Franske bobler, østers og vin på karaffel. Alacarte-menu med forretter 38-79 kr., hovedretter 95-158 og dessert 31-56 kr. Vin på karaffel eller flaske til reducerede priser. 1 time og 50 min. pr. bord til frokost/aften.
Åbningstider: Dagligt: 11.30-22.
Besøg NORDs gastro butikker her:
Forårets brunchfavoritter i Nordsjælland
Selvom vi lige har forladt sommeren, kan du stadig nå at nyde en brunch i solen. NORD Magasinet giver dig 8 steder i Nordsjælland som taler til dit brunchhjerte.
Rasmus Knude fra The Samuel – mine favoritvine til foråret
Som partner på den 1-stjernede Michelin restaurant The Samuel i Hellerup deler Rasmus Knude sine personlige vinfavoritter til foråret. Med over 3500 flasker i kælderen kan det være en udfordring at vælge, men Rasmus har fundet de perfekte vine til at fejre den kommende sæson.
Landets bedste frokostrestaurant i Hellerup
Rosé Rosé Bistro & Bar har skabt en succes med mad, der smager
af mere, et tårnhøjt serviceniveau og en vanedannende, hyggelig stemning. Nu er restauranten også kåret som Danmarks bedste frokoststed.