Vælg en side

Har du nogensinde set en kvinde over 40 hoppe i en hoppeborg? Nok ikke. En af grundene kan være, at hun som mange andre kvinder ikke kan holde sig. Men det kan der gøres noget ved, og det er ufarligt. Behandlingen ThermiVa på Dr. Esmanns Klinik virker mod såkaldt stressinkontinens. En type behandling som samtidig giver mere følsomhed tilbage og dermed mulighed for et bedre sexliv.

Nogle gange skulle jeg tisse så meget, at jeg blev nødt til at sætte mig ned på hug og vente, til det gik over, når jeg var ude at gå med min hund, fortæller Rina Mardahl, NORDs redaktør.

Hun troede dog ikke, at der var noget at gøre ved, at hun var begyndt at skulle planlægge sine ture ud af huset sådan, at hun kunne komme på toilettet med jævne mellemrum. For sådan var det vel at være i 40’erne.

Ufarlig behandling

Men på en tur til La Santa Sport hørte Rina et foredrag af fysioterapeut og sundhedsekspert Sally Walker.

– Hun fortalte om, at hun havde fået en ufarlig behandling i og omkring skeden, som bl.a. betyder, at hud, muskler og nerver i underlivet bliver stimuleret til at regenerere. Resultatet er bl.a., at man ikke føler, at man hele tiden skal tisse. Det blev jeg simpelthen nødt til at prøve også.

Opstrammer vævet

Rina henvendte sig til Dr. Esmanns Klinik i Hellerup, der, som de eneste i Danmark, har den såkaldte ThermiVa behandling på programmet. Behand­lingen blev introduceret i Europa for 2,5 år siden og et år før i USA. Selve princippet, at man opvarmer vævet med radiofrekvensenergi, er en 20 år gammel teknik, som man har brugt bl.a. i ansigtet. Man ved derfor også, at der ikke er bivirkninger. Hudklinikken anbefaler tre behandlinger for at opnå den fulde effekt.

– Jeg har nu fået min første behandling, men jeg begynder at kunne mærke det, fortæller Rina. Mor­gen­hundeluftningen er begyndt at blive nemmere.

Mere følsomhed – bedre sex

ThermiVa afhjælper ikke alene tissetrangen. – Behand­lingen øger følsomheden i og omkring skeden markant og opstrammer vævet, så effekten også er kosme­tisk, forklarer hudlæge Jørgen Esmann, som foretager behandlingerne i sin klinik.

Behandlingen er derfor velegnet til kvinder, som har født, og hvor vævet ikke har trukket sig ordentlig sammen. Og også for kvinder, som i forbindelse med overgangsalderen ikke længere producerer så meget hormon og derfor får problemer med tørhed i skeden. For dem kan behandlingen også gøre slimhinden yngre og skabe fugt og sensibilitet igen.

ThermiVa Behandling opstrammer vævet i og omkring skeden gennem en ufarlig behandling med radiofrekvensenergi. Behandlingerne afhjælper fx stress-inkontinens, generel slap, løs hud, der ofte kan være en gene i sexlivet, samt tørhed og nedsat følelse.

Klinikken anbefaler tre behandlinger.

En behandling koster 6.000 kr. pr. behandling.

Du kan se flere videoer om behandlingen.
Sådan foregår ThermiVa:

To veninder fortæller, hvad behandlingen har betydet for dem:

Smertefri behandling

Behandlingen tager cirka en halv time og er smertefri. Man skal ikke bedøves, men ligger i et gynæko­logisk leje, hvor en slags stav eller sonde med en metalplade langsomt opvarmer området både ude og inde. I begyndelsen ved 37 grader og op til max 47 grader.

Langsom virkning

– Man skal ikke forvente, at alt er forandret med det samme. Virkningen kommer langsomt. Når man får den første behandling, bliver vævet stimuleret, men regeneration starter først, så man kan mærke det, efter nogle uger, og efter fire-fem uger sætter man endnu mere gang i reparationsprocessen med næste behandling, så resultaterne bliver endnu bedre, forklarer Jørgen Esmann.

Besøg NORD’s Sundhedsbutikker her:

Skønnere og sundere sammen i Matas

Skønnere og sundere sammen i Matas

Der er fokus på sundhed i den nyrenoverede Matas i Waterfront. Få personlig og uforpligtende vejledning om vitaminer, mineraler og urter. Solaray er et verdensnavn inden for kosttilskud og et af danskernes foretrukne, når det gælder kvalitetsprodukter med den rette sammensætning af urter, vitaminer, mineraler, fedtsyrer og andre specialkosttilskud. Sortimentet er derfor også på hylderne i Waterfronts Matas, og det er højsæson for dem netop nu. Vintermånederne har meldt deres ankomst, og det er derfor vigtigt at få tanket op med de nødvendige vitaminer og mineraler, siger elev Maria Rauff Hansen.

læs mere
Hvad er core træning?

Hvad er core træning?

Coretræning er træning af mavemuskulaturen, inklusiv de skrå mavemuskler, samt hofterbøjerne/mellem-gulvet på forsiden af kroppen. For bagsiden har vi træning af lænden, typisk også midten af ryggen, samt balderne og til en mindre eller større grad hasemuskulaturen på bagsiden af kroppen. De fleste tænker desuden på coretræning udelukkende som en styrkelse af området. Her er også smidighed og mobilitet relevant, da det i ligeså høj grad hører med til træningen.

læs mere
Hvorfor træne åndedrættet?

Hvorfor træne åndedrættet?

Stilhed er tegn på en god vejrtrækning. Dvs. når munden er lukket og vores åndedræt, ind- og udånding er stille og nærmest usynlig under hvile. Ineffektiv vejrtrækning – overånding – er støjende, tung, høj, synlig, anstrengt, uregelmæssig og foregår igennem munden.

læs mere
Alfa Omega Klinikken – Få sundere og fyldigt hår med mesoterapi

Alfa Omega Klinikken – Få sundere og fyldigt hår med mesoterapi

Det er ganske revolutionerende: Alfa Omega Klinikken har udviklet et unikt behandlingsforløb med mesoterapi til dig, der ønsker dit hår tilbage. Billederne taler sit tydelige sprog: håret ser bare sundere, fyldigere og glansfuldt ud på efter-billedet. Hår, der tilhører kvinder og mænd, som alle har været igennem et forløb med mesoterapi hos Alfa Omega Klinikken. En i danske sammenhænge ny behandling, og som i København og omegn kun tilbydes hos Alfa Omega Klinikken i København.

læs mere

error: Content is protected !!
X