NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Meget få biler har præsteret at være så meget sin egen som Mazda MX-5. Den lille roadster er ikonisk og lig med køreglæde udover det sædvanlige. Selv for dem med deciderede samlinger af supersportsvogne finder den lille japaner også plads.

De grundlæggende træk har ikke ændret sig, hvilket netop skaber sjælen i MX-5. Manuelt gear, bag-hjulstræk, rigtig håndbremse og kalechen, der på et øjeblik tages op og ned med hånden. Nu er den så blevet velsignet med en 2.0 liters motor, så præstationerne begynder at være i den sjove zone. 100 klares på 6,5 sekunder. Hertil skal lægges, at glæden ved selv at skifte gear er undervurderet. Det giver meget mere følelsen af at køre.  Blot 1.030 kilo vejer den her lille lækkerbisken, det mærkes i særdeleshed fordi bilens tyngde ligger langt mod asfalten. Nok er Mazda japansk, men den bedst sammenskruede bil fra den opgående sols rige. Det mærkes, det føles. Det giver køreglæde.

Unik lille laban

At lege på landevejen med den her lille laban er ren sjov for voksne mænd og piger. I en tidsalder, hvor alting skal automatiseres, skal Mazda have al mulig ros for at holde fast i de klassiske dyder. Deri ligger sikkert også grunden til, hvorfor MX5 tiltaler så bredt et publikum verden over. For det er svært at finde en bil, så enkel, så original, og så genkendelig. Som prisen indikerer, er der virkelig tale om sjov for pengene. Under 400.000 incl. ekstraudstyr koster herligheden. For det fås en bil, hvor kalechen gør det muligt at køre året rundt, og bagagerummet har plads til daglige indkøb efter jobbet. Og ser vi på, hvor meget sjov der fås for pengene, så er det her altså et gedigent røverkøb!

Mazda MX5 2.0 Sport.
Kategori: 2-sæders Roadster, baghjulstræk.
Motor: 1998 ccm, 184 hk.
6 trins manuel gearkasse.
0-100 6,5 sek. Topfart 219.
Pris: Fra 365.579,kr.
Plus: Pris, sjov for pengene. Meget udstyr med.
Minus: Pladsen.

Rasmus Thomsen, f. 1978, er testkører af sportsvogne og motorcykler. Betragtes i branchen, som en af landets mest erfarne inden for dette felt. Han er uddannet journalist og cand.merc.


error: Indhold er beskyttet.
X