NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Nordsjælland er Louisiana og Frederiksborg Slot, men også mindre og måske ukendte oplevelser. Fx de tre vidt forskellige museer Munkeruphus, Tegners Museum og Esrum Kloster bundet sammen af en cykeltur for både større børn og voksne.

Måske hører du til dem, der mest af alt tænker på sommerhus og dukkerter i Kattegat, når man siger Nordsjælland. Men her er også masser af natur- og kultur-oplevelser. Hvis du er i sommerhus, kan du tage på opdagelse, men selvom du er hjemme i vores område, er det nemt at tage bil eller tog fx til Gilleleje og tage en cykeldagstur ud derfra.

Ved Esrum Kloster og Møllegaard er der aktiviteter for børn og voksne og bl.a. en naturlegeplads.

Cykeltur og tre museer
Et afvekslende og sjovt forslag kunne fx være at tage på en 27 km lang cykeltur gennem dejlig natur og med besøg på tre vidt forskellige museer – Munkeruphus, Tegners Museum og Esrum Kloster. Børnene kan sagtens være med, og man har hele tiden muligheder for at afkorte turen og hoppe på et lokaltog eller forlænge og fx cykle til Hillerød.

Munkeruphus ligger i en skøn park ved Kattegat med kunst inde og ude.

Munkeruphus
Hvis du kommer fra Gilleleje, kører du via Nordkyststien rute 47 forbi Nakkehoved Fyr til Strandvejen og Munkeruphus – et smukt fredet hus med skiftende udstillinger. Her i sommer er det en udstilling med fokus på billedhuggeren Bjørn Nørgaards arkitektoniske værker.
Munkeruphus har også en skøn park og en dejlig café, og lige nedenfor kan man tage en svømmetur.

Rudolph Tegners skulpturer er overvældende.

Rudolph Tegners Museum
Hop på cyklen igen og kør videres langs Strandvejen og Villingerødvej til det fuldstændig enestående Rudolph Tegners Museum og Statuepark, hvor statuer af kraft­fulde mænd og kvinder står spredt i de lyngklædte bakker. Indenfor kan du se billed-huggerens enorme værker. Udenfor er der også en lille café.

Esrum Kloster ligger ved Esrum Sø

Esrum Kloster
Op på jernhesten og følg næsen sydpå. Ved Esrum Sø ligger Esrum Kloster, som i 1100-tallet var cister-cienser­munkenes centrum i Danmark. Giv dig god tid til at se udstillinger og den fine have. Her er arrange­menter året rundt for børn og voksne, der kan opleve livet i middelalderen.

Langs kanalen tilbage
Cykl ind i landet langs Esrum Kanal ind i Snævret Skov. Her kan du se sporene i landskabet af den kanal, som forbandt Esrum Sø med Kattegat. I 1800-tallet var her en livlig trafik med hestetrukne pramme, som fragtede brænde fra Gribskov ud til større fartøjer i Kattegat for at blive sejlet til København.
Fremme ved Munkeruphus igen cykler du samme rute tilbage til Gilleleje

visitnordsjaelland.dk
Hos Visit Nordsjælland kan man læse mere om turen og købe en fællesbillet med rabat til alle tre museer, som gælder 48 timer, for 170 kr.

nordkystenscykeludlejning.dk
Hvis du ikke har cyklen med.

Sommerdage i Danmark – med kriblen  i maven

Sommerdage i Danmark – med kriblen i maven

Danmark er fyldt med spændende ferieaktiviteter – også de mere actionfyldte og med flot udsigt. Du kan gå højt oppe på en bro eller kaste dig ned i frit fald i faldskærm, klatre i trætoppene eller lade dig sejle rundt under jorden. Der er masser af muligheder. Læs NORDs miniguide til sommerdage med kriblen i maven. Husk at det altid er en god idé at forudbestille din billet online.


error: Indhold er beskyttet.
X