Vælg en side

NORDs chefredaktør tager gerne sagen i egen hånd, hvis helbredet trænger til et boost. Få inspiration til hvordan du selv kan få endnu mere energi i hverdagen med et skræddersyet tilskud af naturlige hormoner, mineraler og vitaminer.

Igennem de seneste to år har jeg været på lidt af en rejse med min sundhed og livsstil. Det hele begyndte med en række kropslige skavanker, selvom jeg stadig kørte med 110 i timen. For jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg nok har mere energi end de fleste, hvor jeg både overkommer arbejde og træning. Men i første halvdel af 2017 fik jeg konstateret for lavt stofskifte – et normalt stofskifte er 0,5, mit var på 68,7 – og en smertefuld rotation i ryggen var særlig hård. Jeg var træt og det gjorde ondt alle vegne.

Manglede et boost

Alt det fik jeg hjælp til. Både i det konventionelle system og ved en omfattende omlægning af min livsstil. I dag har jeg fjernet det meste kød, mælk og gluten i min kost, og det har hjulpet så meget, at jeg igen kan træne. For min livskvalitet hænger fuldstændig sammen med, at jeg kan dyrke styrketræning, løbe og til foråret skal jeg i gang med at cykle igen. Det er jeg meget taknemmelig for, da tålmodighed ikke er min stærkeste dyd. Men jeg syntes alligevel, der manglede noget. Mit energiniveau kunne godt være bedre. Med min alder in mente, opsøgte jeg det, man kalder Hormonsygeplejersken.

Omfattende hormontest

Helle Læssøe er uddannet sygeplejerske med 20 års erfaring i det traditionelle behandlersystem, og så er hun qua en masse ekstra uddannelser og årelang erfaring, hormonekspert. Hendes tilgang er holistisk. Hun behandler hele mennesket og ikke kun symptomet. Og hun tager sig af alt fra hormonelle ubalancer, livsstilssygdomme til autoimmune sygdomme og stofskifteproblemer m.m.

Helle syntes det var godt, at jeg henvendte mig, selvom jeg ikke havde de klassiske symptomer på overgangsalder endnu, men at jeg pga. min stofskiftesygdom var blevet bevidst om mine hormoner.

Helle Læssøe om hormoner og ubalancer

– Hvor er det godt, at du har lagt din kost om, bl.a. ved at vælge gluten fra og lave andre tiltag som støtter kroppens forsøg på at ”slukke” den inflammation som din stofskiftesygdom er, sagde Helle som indledning til min konsultation. Hun fortalte også, at der er flere årsager til, at vi kan komme i hormonel ubalance. Vi udsættes dagligt for 20.000 (!) stoffer gennem vores mad, indånding, hvad vi smører på huden, vasker vores tøj i, osv. Det er voldsomt hormonbelastende, og virker som frem-med-østrogen i vores krop. Det kan over tid ophobes og være voldsomt belastende.

For meget af det slemme østrogen

Helle Læssøe stiller en lang række spørgsmål om livsstil og symptomer, og hun udfører en spytprøvetest som sendes ind til et laboratorium. Testen viser niveauet for ens kønshormoner. I mit tilfælde havde jeg østrogendominans til trods for, at jeg ikke havde nogle klassiske symptomer på det. Helle fortalte også, at østrogendominans (østradiol) ikke er sundt for kroppen i det lange løb, da det stresser vores krop og kan være en udfordring for vores helbred og sundhed. I værste fald kan det være en medspiller til fx østrogenfølsom brystkræft. Forskningen viser også, at østrogendominans sænker stofskiftet, så det ville i mit tilfælde betyde, at jeg blev dobbelt ramt. Dit allerede sårbare stofskifte vil blive yderligere presset af et for højt østrogenniveau, sagde Helle. Testen og symptomerne viste også, at jeg til gengæld havde for lidt østriol. Det er også østrogen, men et fredeligt og beskyttende hormon i østrogenfamilien, som består af tre typer østrogener.

 

Vidste du?

Mænd kan også have glæde af at kende deres hormonniveauer. Mange mænd har mere østrogen end kvinder. Symptomer som stress, dårlig søvn, høje tindinger, ”bryster” eller vom kan være nogle af tegnene.

Overraskende effekt

Efter testen blev jeg sat på udrensningskur i 3 måneder bestående af vitaminer, essentielle olier og hormoncremer. Undervejs fik jeg foretaget flere spytprøvetests for at se, hvordan min krop tog imod dem. Der gik 6-8 uger før jeg mærkede en effekt – men hvilken effekt! Mit energiniveau er skudt i vejret, selvom jeg kun sover 5 timer pr. nat. Det er ,som om min krop ikke behøver mere søvn. Nogle gange har jeg så meget energi, at jeg ikke ved, hvor jeg skal gøre af den! Men det er skønt, og jeg er dybt overrasket over, hvad dette samspil af hormoner, kost, vitaminer og olier har af indflydelse på vores humør, træthed og mental klarhed. Derefter fik jeg en helbredsundersøgelse hos Thygesen Health, som bl.a. viste, at jeg skulle spise jern, som jeg også indtog i mit forløb. Alt dette har tilsammen endnu en gang vist mig, hvor meget man kan gøre selv for at højne ens sundhedstilstand og livskvalitet.

Få styr på jeres hormoner i god tid

Helle Læssøe skrev efterfølgende til mig, at hun ville ønske, at flere gjorde som jeg, og fik styr på deres hormonspejl, FØR der er mange synlige tegn på fx overgangsalder eller sygdom:

Kvinderne kommer først til mig, når de har sloges med et ubalanceret hormonsystem længe, og så tager det tilsvarende tid, at komme i balance igen. Så JO før jo bedre!  Dvs. de hormonelle forandringer op til overgangsalder sker i op til 10 år, før vi mærker dem! Er der samtidig sygdom og/eller stress, så er det endnu værre. Så man kan sige, at fåtallet af kvinder over 35-40-års alderen har en god hormonel balance.

Personligt vil jeg hellere forebygge end at helbrede, så jeg kan kun anbefale jer, at få styr på jeres hormoner allerede nu!


error: Indhold er beskyttet.