Vælg en side

NORD kickstarter her den første af en række artikler om myter, facts og muligheder inden for plastikkirurgi sammen med Trine Foged Henriksen. Speciallæge, Ph.d., og ansvarlig for plastikkirurgien på Søernes Privathospital.

Lige ud til Søerne i København, ligger en stor, fornem bygning på Martinsvej. Søernes Privathospital står der på ind­gangs­partiet, og indenfor er alt diskret, indbydende og nyrenoveret. Her er Trine Foged Henriksen ansvarlig for plastikkirurgien. Smilende og fuld af overskud. Og ikke mindst naturlig smuk. Jeg har ingen anelse om hendes alder, men jeg ved, hun bl.a. har fået Feminas Kvindepris for sit arbejde med Mammaregisteret i 1999. Et register bestående af data fra 18.000 kvinder med kosmetiske eller rekonstruktive brystoperationer, som dels har dannet grundlag for mange viden-skabelige studier af de teknikker og implantater, man bruger i dag, og dels givet kvinder mulighed for at søge videnskabelig dokumentation om risici ved kosmetiske brystoperationer.

Imponerende præcisionsarbejde

– Der er en risiko ved alle operationer, siger Trine Foged Henriksen og sætter sig i sit store smukke under­søgelseslokale. Her kommer fortrinsvis kvinder for at få speciallægens vurdering af, hvad hun kan gøre for dem. Selv siger hun, at hun har to ’hjertebørn’:
Brystkirurgi og kosmetiske operationer med eget fedtvæv. Hun har været overlæge på Rigshospitalet, hvor hun har hjulpet hundredvis af kvinder med at genskabe et nyt bryst efter brystkræft. Nogle af dem viser hun på sin computerskærm. Resultaterne er
imponerende.
– Jeg anser mit arbejde som et kunsthåndværk og et præcisionsarbejde, og hvor motivationen er glæden ved at hjælpe andre. Plastikkirurgi handler om livskvalitet.

Større bryster med eget fedtvæv

På Søernes Privathospital, der er spritnyt og ude-lukkende ejes og ledes af erfarne speciallæger og sygeplejersker, tilbydes blandt andre specialer en lang række plastikkirurgiske operationer. For Trine Foged Henriksens vedkommende særligt bryst­kirurgien og hele spektret af liposuction og lipoinjection. På dansk fedtsugning og fedt­transplantation. Dvs. ens eget fedtvæv, som bruges til at forskønne krop og ansigt med. Fx Mommy Makeover, korrektion af hudkvalitet og forstørrelser af bryst og balder.
– Står jeg med en kvinde, der ønsker større bryster,
vejleder jeg hende ud fra hendes kropsform og ønsker. Nogle kvinder ønsker implantater, men et stigende antal foretrækker brystforstørrelse med eget fedtvæv, fordi det er mere naturligt. Og det giver god mening at bruge ens eget væv, hvis det er muligt.
Naturlig skønhed, selvom den er lavet, er spe-ciallægens helt store kæphest. I de kommende numre går vi i dybden med plastikkirurgien, særligt de nyeste teknikker med ens eget fedtvæv.

Bodycontouring
Kvinde, som har fået naturlig brystforstørrelse med eget fedtvæv som er flyttet fra mave, lænd og lår. Herved har hun samtidig fået bodycontouring med fremhævelse af talje og hofter. Resultaterne er varige og følger naturlige aldersforandringer og vægtændringer.

 

Brystasymmetri
Kvinde, som ønsker korrektion af brystasymmetri. Efterfoto viser resultat 1 år og 8 måneder efter højresidigt brystløft og venstresidig brystforstørrelse med eget fedtvæv.


Trine Foged HenriksenSpeciallæge, Ph.d., med stor kirurgisk og videnskabelig erfaring i kosmetiske, korrigerende og rekonstruktive brystoperationer og specialist i fedttransplantation til bl.a. brystforstørrelse,bodycontouring samt Brazilian Butt Lift med eget fedtvæv. trinefogedhenriksen.dk

Besøg NORDs skønhedsbutikker her:


error: Indhold er beskyttet.